Conventus

Korfballers sv Conventus stunten met eerste overwinning

Zwijndrecht (10 oktober 2022) – De korfballers van sv Conventus hebben zaterdag voor een ware stunt gezorgd door DSO te verslaan. Het team bouwde in de eerste helft een grote voorsprong op ten opzichte van de op papier veel sterkere tegenstander, maar gaf deze in de tweede helft uit handen voordat een slotoffensief de uiteindelijke zege veiligstelde.

Voor eigen publiek leek Conventus het zaterdag moeilijk te gaan krijgen: tegenstander DSO had drie van zijn vier wedstrijden gewonnen, terwijl het sterk verjongde Conventus nog droog stond qua overwinningen.Conventus

In de vier voorgaande wedstrijden had Conventus wel laten zien dat het openstaat voor verbetering. Elke wedstrijd wordt geanalyseerd op verbeterpunten, welke het team vervolgens ook in volgende wedstrijd ten tonele brengt. Als resultaat begint het team veel beter te weten hoe het wilt spelen.

In de wedstrijd tegen DSO begonnen de Zwijndrechtse korfballers nog wat aftastend, waarbij het enige tijd zou duren voordat de openingstreffer zou volgen. Na die eerste treffer groeide het vertrouwen en slaagde het team erin om DSO vol onder druk te zetten. Dit resulteerde in een steeds verder oplopende voorsprong, welke maar liefst zes punten bedroeg op het moment dat de scheidsrechter voor de rust floot.Conventus

In de tweede helft kwam DSO fel uit de kleedkamer. Conventus begon beter dan voorgaande wedstrijden aan de tweede helft, maar zag toch DSO steeds dichterbij komen. Er ontstond een spannende slotfase van de wedstrijd, waarin DSO profiteerde van slordig spel vanuit Conventus’ zijde.

Enkele tactische wissels brachten de focus terug binnen het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team. Dit leverde enkele belangrijke scores op, waarmee Conventus de winst naar zich toe trok. Na een wedstrijd vol strijdlust stond er dan ook een 15 – 13 overwinning op het scorebord.

Fotografie: Kees Streefkerk / sv Conventus

Beoordeling Korfballers sv Conventus stunten met eerste overwinning.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.