Conventus

Korfballers sv Conventus schieten onvoldoende raak

sv Conventus Zwijndrecht (23 oktober 2022) – De korfballers van sv Conventus hebben de zevende wedstrijd van het veldseizoen niet weten te winnen. Ondanks het missen van meerdere spelers, wist het tegenstander Thor speltechnisch goede tegenstand te geven, maar lukte het onvoldoende om de bal in de korf te krijgen.

De wedstrijd tegen Thor leek op papier een spannende te worden: beide teams hadden één overwinning achter hun naam staan. Bij Conventus misten echter drie basisspelers, waardoor coach Patrick Huisman moest improviseren met de opstelling, terwijl op het veld de dit seizoen opgebouwde automatismen verdwenen.Conventus

Het team besloot echter in mogelijkheden in plaats van in onmogelijkheden te denken, met als gevolg dat er nauwelijks verschillen zichtbaar waren in het Zwijndrechtse spel. Beide vlakken begonnen goed geconcentreerd aan de wedstrijd, waarbij de vooraf gemaakte afspraken goed uit werden gevoerd. Dankzij de inzetbaarheid en toewijding van de invallers waren beide teams qua spel erg een elkaar gewaagd, maar waar Thor wel kon scoren, verdwenen bij Conventus veel minder ballen in de korf.

Net als in eerdere wedstrijden zichtbaar was, ging het missen van doelpogingen ten koste van het vertrouwen bij Conventus’ spelers. Dit resulteerde in minder schoten en de schoten die volgden, werden onzekerder geschoten.Conventus

Het jonge team weet dat dit iets is waar nog hard op moet worden getraind, wat zich op de langere termijn uit zal betalen. Voor deze wedstrijd zat er niets anders in dan de meerdere erkennen in de tegenstander, welke Zwijndrecht verliet met een 7 – 15 overwinning.

Fotografie: Kees Streefkerk / sv Conventus

Beoordeling Korfballers sv Conventus schieten onvoldoende raak.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.