Korfballers

Korfballers sv Conventus met de hakken over de sloot voorbij Gemini

Zwijndrecht (12 juni 2022) – De korfballers van sv Conventus hebben zondag met een minimaal verschil weten te winnen. Voor eigen publiek kon het team maar geen afstand nemen van de tegenstander en won uiteindelijk met één punt verschil.Korfballers

Ondanks dat Gemini ver onder Conventus in het kampioenschap stond, had het Zwijndrechtse team wat goed te maken tegen de Goudse tegenstander: de uitwedstrijd werd op het Goudse echte gras verloren. Het uitstippelen van een strategie was dit keer extra lastig, aangezien het team van ex-Conventus coach Cees Blok vaak andere spelers opstelt.

Pas bij aankomst van Gemini in Zwijndrecht, kon Conventus coach Peter van Vliet het definitieve strijdplan aan zijn selectie presenteren. Dit pakte in eerste instantie goed uit, met Conventus dat overtuigend aan de wedstrijd begon en al vlug het eerste doelpunt wist te maken. Desondanks zou de strijd vervolgens gelijk opgaan, waarbij het team aanvallend het moeilijk vond om de verdediging van Gemini te passeren. Via 2 – 2 en 4 – 4 zou de eerste helft met een nipte 6 – 5 voorsprong eindigen.Korfballers

Na in de rust nieuwe aanwijzingen te hebben gekregen, verliep Conventus’ spel in de tweede helft iets beter. Het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team kwam tot een 8 – 6 voorsprong, maar slaagde er niet in om de voorsprong verder uit te bouwen. Dit gaf Gemini de kans om tot 9 – 9 terug te komen, waarna Conventus weer een voorsprong kon pakken met 12 – 10. Voordat het eindsignaal werd gegeven, kon Gemini nog één maal scoren, waarmee de voor Conventus moeizame wedstrijd uiteindelijk in een 12 – 11 overwinning eindigde.

Volgende week speelt Conventus de slotwedstrijd van het seizoen, dan gaat het team op bezoek bij NIO – van ex-Conventus coach Benno Snaphaan.

Fotografie
: Kees Streefkerk / sv Conventus

Beoordeling Korfballers sv Conventus met de hakken over de sloot voorbij Gemini.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.