sv Conventus

Korfballers sv Conventus beginnen met een nipt verlies aan de kampioenswedstrijden

Zwijndrecht (10 april 2022) – De korfballers van sv Conventus hebben de eerste kampioenswedstrijd tegen ADO nipt verloren. Het team kwam in de slotminuten sterk terug van vier punten achterstand, maar de wedstrijd was net te kort voor een gelijkspel. Aan het eind van de speeltijd keek Conventus nog tegen één punt achterstand aan.

sv Conventus
Korfballers sv Conventus beginnen met een nipt verlies aan de kampioenswedstrijden

Door de Corona-pandemie had het KNKV de poule van Conventus opgedeeld in twee aparte poules, waarvan de winnaars tegen elkaar om het kampioenschap zouden spelen. Conventus pakte zonder al te veel tegenstand de eerste plaats, terwijl het uit ’s-Gravendeel afkomstige ADO in een sterkere poule als eerste was geëindigd.

Met een niet volledig fitte selectie speelde Conventus de eerste kampioenswedstrijd voor eigen publiek. Het team had vanaf het begin echter al moeite met het directe verdedigen. Toch ging het tot 4 – 4 gelijk op, voordat ADO iets uitliep tot een 6 – 8 ruststand.

Voor de tweede helft instrueerde coach Peter van Vliet zijn team om meer het eigen spel te spelen, in plaats van dat het team meeging in het spel van de tegenstander. Dit pakte aanvankelijk positief uit: door veel beweging en spelverleggingen kwamen spelers beter vrij, waardoor het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team tot 9 – 9 terugkwam.

sv Conventus
Korfballers sv Conventus beginnen met een nipt verlies aan de kampioenswedstrijden

Vervolgens kreeg de tegenstander weer de overhand en liep uit tot 11 – 15. De Zwijndrechtse spelers gaven echter niet op en knokten zich sterk terug, tot de scheidsrechter bij een 15 – 16 stand affloot voor het einde van de wedstrijd.

Voor Conventus is er nog volop hoop op het kampioenschap, maar hiervoor moet volgende week wel tijdens de uitwedstrijd worden gewonnen.

Fotografie: Kees Streefkerk / sv Conventus

Beoordeling Korfballers sv Conventus beginnen met een nipt verlies aan de kampioenswedstrijden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.