Handbalheren sv Conventus

Handbalheren sv Conventus hervatten het zaalseizoen

Zwijndrecht (13 februari 2022) – De handbalheren van sv Conventus hebben hun zaalseizoen weer kunnen hervatten. Twee maanden nadat de COVID-19 pandemie het zaalseizoen stillegde, kon deze weer op worden gepakt.

Voordat het zaalseizoen gestaakt moest worden, hadden de heren van Conventus – spelend onder de naam Drechtsteden Handbal – vijf wedstrijden gespeeld. In deze wedstrijden moest het team drie maal de meerdere erkennen in de tegenstander, terwijl er ook twee overwinningen werden genoteerd.

Net zoals bij eerdere onderbrekingen, was ook dit keer zichtbaar dat het team weer op elkaar ingespeeld moest worden: tegen Foreholte werd de eerste wedstrijd van het jaar met een groot verschil verloren.

Afgelopen zondag leken er op eigen veld meer kansen te liggen: tegenstander HVOS had nog maar één overwinning behaald. De tegenstander was echter met een sterk gewijzigd team naar Zwijndrecht afgereisd, wat het zeker niet zwakker maakte.

Dat de tegenstander veel sterker was dan verwacht, verraste de Zwijndrechtse heren in de openingsminuten. Al snel keek het team tegen een ruime achterstand aan. Na twintig minuten kreeg Conventus meer grip op de tegenstander, maar op dat moment was de achterstand al hard opgelopen.Handbalheren sv Conventus

Na een 5 – 13 stand in de rust, gaf Conventus in de tweede helt HVOS weinig scoringskansen. Aanvallend verliep het spel echter nog steeds stroef en lukte het – ondanks veel gecreëerde kansen – te weinig om de bal in het doel te krijgen. Zo slaagde het team er niet in om de achterstand te verkleinen en eindigde de wedstrijd met een 11 – 21 nederlaag.

De heren van Conventus hebben voorlopig nog drie wedstrijden op het programma staan, al wordt er door het NHV gewerkt aan een verlenging van de zaalcompetitie. Hierdoor zouden de gemiste vier wedstrijden vermoedelijk in april kunnen worden gespeeld.

Fotografie Kees Streefkerk / sv Conventus

Beoordeling Handbalheren sv Conventus hervatten het zaalseizoen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.