Effectief VVGZ pakt de punten bij EBOH

Effectief VVGZ pakt de punten bij EBOH

Ons vlaggenschip heeft zich zelf, na de serie overwinningen op Roda Boys, GJS en verleden week Tricht, keurig naar de 3e plek gewerkt in 2F. Vandaag staat de uitwedstrijd bij EBOH, de nummer 2, op het programma. Een volledig fitte selectie zonder schorsingen geeft de technische staf diverse mogelijkheden en gelukkig kiezen ze vandaag weer voor drie spitsen. Jaap zag zijn goede beurt van verleden week weer beloond met een basisplek, broer Mark begint als rechtsback. Op de bank vandaag Mike Zagwijn, Oberson, Mourad en Mike Roodhorst.

EBOH beschikt over een zeer goed voetballende ploeg met voorin behendige en snelle spitsen. VVGZ heeft aan het begin dan ook weinig in te brengen op het kunstgras aan de Schenkeldijk. Al na 11 minuten ligt de 1-0 al achter keeper Jeroen als uit een ingooi de bal voor wordt gegeven en de inlopende spits van dichtbij de bal in de rechter bovenhoek schiet. Wij komen slecht onder de druk uit en er wordt veelal de lange bal gezocht naar onze voorwaartsen. Er zijn kleine mogelijkheden voor Koen en Djim maar het is EBOH wat de klok slaat het eerste half uur en het is goed dat Mark weer naast Marcello speelt in het centrum en weten de stand te houden tegen de vlot combinerende Dordtenaren.

Effectief VVGZ pakt de punten bij EBOH
Effectief VVGZ pakt de punten bij EBOH

Na een half uur weten we beter onder druk uit te komen en worden de Vogels sterker met in de 36e minuut de eerste grote kans voor Koen die na een voorzet van Djim zijn prima kopbal geweerd ziet worden uit de rechter bovenhoek door de Dordtse goalie. Als we even later dan een corner eindelijk eens in een keer nemen kopt Koen deze prima binnen. Nog geen twee minuten later valt zelfs de 1-2 als een foute pass van een aanvaller van EBOH wordt onderschept en Koen er als de kippen bij is en zijn 2e goal maakt .

Na rust gaat het heel snel als blijkt dat ons aanvals trio echt op scherp staat en de defensie van EBOH kansloos laat met zowel combinatie als individuele acties. Koen in de 50e minuut 1-3 nadat hij zelf vanaf de zijkant naar binnen trekt en even later Djim 1-4 na goed combineren. EBOH blijft het proberen maar zijn door zoveel effectiviteit van de Vogels murw en als Koen dan in de 67e minuut na weer een lange corner van Maurice in de korte hoek zijn 4e maakt (verleden ook al 3) dan is de wedstrijd gespeeld 1-5. De gastheren maken uit een vrije trap die door de muur gaat nog 2-5 en vlak voor tijd wordt Djim beloond voor zijn harde werken en maakt zijn 2e van de middag na een voorzet van de ingevallen Oberson, eindstand 2-6 Een prima wedstrijd waarbij opgemerkt dat onze aanvallers in een prima vorm steken en ook het vertoonde spel met de week beter wordt.

Volgende week spelen onze mannen thuis tegen Altena en hopen dan weer op de support van onze trouwe aanhang.

Tekst Theo Kloosterman / Foto Arnold Klein – VVGZ.

Beoordeling Effectief VVGZ pakt de punten bij EBOH.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.