Albatros

Eerste kampioenen bij Albatros

Albatros, Op de vijfde competitiezaterdag werden de eerste korfbalkampioenen bij Albatros begroet. Nog niet alle teams werden gehuldigd, maar er was al wel feest voor A3 en E1. Bij de korfballers die een volledige najaarscompetitie spelen zijn er ook kopposities voor senioren 6, B3, C2, D1, E3, F2 en G1.

A3 startte het seizoen zonder trainers, maar dankzij de inzet van de TC, het coachen door Suzanne en de scoringsdrang van Coen, Coen, Daan, Dennis, Fleur, Guusje, Judith, Lisa, Maura, Rick, Sjoerd en Yuna werden de tegenstanders stuk voor stuk opgeveegd. Met vijf overwinningen en een doelsaldo van plus 48 konden de bekers en bloemen uitgereikt worden.Albatros

Ook E1 liet er in dit veldseizoen geen gras over groeien. Er waren vijf overwinningen en 74 doelpunten voor het team van Rene en Anouk. Elke, Emma, Givano, Jayden en Jens ontvingen dus terecht de titel kampioen en mochten taart eten.

Het G-team speelde weer eens thuis en ontving de vrienden van GKV, KCR, Tempo en IJsselvogels. Tempo werd met 0-6 verslagen en de wedstrijd tegen GKV/Enomics werd met 2-1 gewonnen. De wedstrijden werden op veld 1 gespeeld en er was veel publiek getuige van de leuke en fanatieke ontmoetingen. Het bereikte kampioenschap was sommigen een beetje ontgaan, maar mag zeker nog gevierd worden!Albatrosu

In de poule van senioren 6 kunnen alle ploegen nog kampioen worden. Het 6e deed afgelopen zaterdag goede zaken door met 16-10 van GKV/Enomics 4 te winnen. Wanneer er a.s. zaterdag bij Merwede gewonnen wordt, kan de vlag in top. B3 won met 8-7 van Oranje Wit B3 en heeft a.s. zaterdag bij Merwede B2 aan een puntje voldoende om kampioen te worden.

C2 speelde een prima wedstrijd bij Fortis C1 en won met 8-14. Hierdoor is de titel al op zak, maar zal er volgende week ruimte zijn voor een huldiging. D1 streed de afgelopen weken voor een plekje in de kampioenspoule na de zaal. Vorige week was het afronden onder niveau, maar tegen Oranje Wit wist de ploeg van Jair en Timon weer volop te scoren: 9-21. Zaterdag kan thuis tegen Nieuwerkerk de Herfsttitel behaald worden.

E3 is nog altijd ongeslagen en kan zaterdag bij winst op GKV E2 de alleenheerschappij in haar poule bekronen. F2 haalde genadeloos uit tegen DeetosSnel F2 en won met 18-7 waardoor het kampioenschap al een feit was. Het feestje wordt a.s. zaterdag gevierd na de demonstratiewedstrijd tegen DSO F3.

De seniorenselectie boekte voor het eerst dit seizoen dubbele winst. In ’s Heer Hendrikskinderen werd Tjoba op twee nederlagen getrakteerd. Het 2e speelde een sprankelende eerste helft en scoorde over veel schijven. Met veel rebound kon er naar hartenlust geschoten worden en dat resulteerde in een 6-16 ruststand. De tweede helft was eigenlijk een formaliteit die eindigde bij 13-23. Albatros

Het eerste pakte de energie van het tweede team mee en kwam tegen de Zeeuwen ook geweldig uit de startblokken. Via 0-2 werd het 1-8 en tot aan de rust was er geen vuiltje aan de lucht. Na de 5-12 scoorde de thuisploeg drie keer op rij, maar met twee Albatrostreffers bleef het gat groot. Via 8-14 werd het nog 12-14, maar Albatros speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. De ploeg van Ed van der Steen bleef strak verdedigen, geduldig aanvallen en liet zich ook niet intimideren door het gehannes met de tijdsaanduiding op het scorebord. Scheidsrechter Mertens floot een prima wedstrijd.

Bij de wedstrijdkorfbalteams helaas nederlagen voor senioren 3, A1, B1 en B2. Het 3e verloor kansloos met 20-12 bij Excelsior 4 en A1 kon het net niet bolwerken bij Die Haghe: 13-12. In Den Haag verdiende A1 door haar eigen goede spel een punt, maar kreeg dat helaas niet. B1 maakte het PKC/Vertom B1 lang heel lastig en moest pas in de slotfase capituleren: 19-16. B2 redde het op sportcomplex Develstein niet tegen Nieuwerkerk B2: 8-13.

Wel was er winst voor het nog ongeslagen 5e seniorenteam. Dit keer werd Nieuwerkerk 4 met 21-15 verslagen en eerder deze week werd RWA 4 al met 6-14 geklopt. A2 won met 5-16 bij Sporting Delta A2 en C1 boekte een lekkere 10-6 winst op Vitesse C1.

De laatste overwinningen kwamen op naam van senioren 7, C4, D2, E2, F1 en F3. Het 7e won voor de eerste keer, C4 won bij KCC en D2 had dit keer minder moeite met OJC ’98 D1 en won met 12-4. Ook was er de tweede overwinning voor E2 en F3. F1 won met 4-10 van Merwede/Multiplaat en ook dat was de eerste overwinning.

Fotobijschrift: de kampioenen A3, E1 en het G-team

Beoordeling Eerste kampioenen bij Albatros.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.