De Vogels pakken de koppositie in 2F

0
(0)

Wedstrijd verslag VVGZ – Arkel van afgelopen zaterdag 30 november. In een roerige week waarin de Vogels eerst een gevoelige nederlaag lijden bij Pelikaan en later in de week afscheid werd genomen na het overlijden van erelid Adrie Poots. Een afscheid waarbij zoon Ronald met een lach en een traan een imponerend eerbetoon hield. Het was mooi te zien dat er vele Vogels aanwezig waren.

Dan de thuiswedstrijd tegen Arkel, een tegenstander die twee seizoenen terug nog in de 4e klasse actief was en tweemaal wist te promoveren en nu voor het eerst in de historie in de 2e klasse actief. Bij de Vogels was de ziekenboeg behoorlijk gevuld met naast de nog altijd aan zijn enkel geblesseerde Mike Roodhorst, nu ook Bas Kooiman en Djimm Kammerman niet fit genoeg om te kunnen spelen. Mike Zagwijn en Oberson van der Spek zijn de vervangers en de technische staf hield vast aan het systeem met drie spitsen.

VVGZ, Arkel,

De start van de wedstrijd was zeer voortvarend voordat een ieder zijn plek langs de zijlijn had gevonden lag de 1e goal al in het net. Een duel op het middenveld waarbij Jaap Swank ondanks zijn hoog opgeheven been niet werd terug gefloten door de scheids en daarmee Serkan aan de rechterkant wegstuurt. Deze geeft op zijn beurt een afgemeten voorzet die door Koen wordt doorgekopt in de lange hoek en binnen 30 seconden staat het 1-0. VVGZ speelt fel en geeft Arkel niet de ruimte om op te bouwen en in de 12e minuut is het dan ook al 2-0.

De sterk spelende Serkan speelt Oberson net iets te ver naar buiten aan maar deze weet de bal toch nog half hoog voor te krijgen en Koen weet, tussen twee verdedigers en de half uitkomende keeper, de bal met zijn hoofd binnen te werken. VVGZ blijft in deze periode goed en fel combineren waarbij Mike Zagwijn regelmatig de vrije ruimte voor hem benut door mee naar voren te stormen. Kansen zijn er volop, Serkan die van afstand zijn bal net over de kruising ziet vliegen en ook Jaap is dicht bij een goal als zijn tegendraads gekopte bal maar net door de keeper kan worden verwerkt, met 2-0 gaan de mannen aan de thee. In de 2e helft proberen zo snel mogelijk de 3-0 op het bord te krijgen en de tegenstander niet het idee geven dat er wat te halen valt deze middag, in de opzet slagen we echter niet.

In de 50e minuut wordt een hoge bal verkeerd beoordeeld door Mike en komt voor de voeten van een aanvaller van Arkel, deze schiet net langs het doel van Jeroen en blijft de 2-0 gelukkig staan. De wedstrijd golft heen en weer waarbij onze mannen gevaarlijker zijn maar net niet effectief genoeg om de score verderop te voeren. Foppe wisselt nog tweemaal en brengt in de 72e minuut Mourad voor Oberson en in de 82e minuut krijgt Tycho weer wat speelminuten in het eerste, hij komt voor Jaap. Veel verandering brengt dit niet meer en daar de Peli’s verliezen bij Wilhelmina en Woudrichem met 4-0 klopt krijgt van Altena staan de Vogels bovenaan in de 2e klasse F. Volgende week de uitwedstrijd bij Drechtstreek om 14.30 uur, tot dan.

Tekst VVGZ. Fotobron: Twitter Regio voetbal.

Hoeveel sterren geef jij voor dit bericht?

Klik op de sterren om dit bericht te beoordelen.

Gemiddelde aantal sterren voor dit bericht 0 / 5. sterren tellen: 0

Tot nu toe geen sterren voor dit bericht! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Bedankt voor je beoordeling.

Volg ons ook op social media!

 Budget Food Zwijndrecht
 Uw Klussenier Marco van Kol
 Budget Food Zwijndrecht