Korfballers

De korfballers van sv Conventus zegevieren na spannende strijd tegen ADO

Zwijndrecht (3 oktober 2021) – De korfballers van sv Conventus hebben afgelopen weekend hun ongeslagen status weten te behouden. De wedstrijd tegen ADO zou een erg spannende blijken te zijn, maar uiteindelijk was het Conventus die aan het langste eind trok.

Het treffen met ADO werd door het team gezien als een cruciale wedstrijd: er was in het recente verleden niet van de uit ’s-Gravendeel afkomstige vereniging gewonnen, de tegenstander stond slechts één punt onder Conventus in het kampioenschap én het team wilde de ongeslagen status sinds de Corona-tijd behouden.

Korfballers
De korfballers van sv Conventus

Conventus had zich opnieuw optimaal voorbereid op de confrontatie, maar liep al vroeg in de wedstrijd tegen het feit aan dat de tegenstander een andere opstelling dan verwacht had toegepast. Hierdoor moesten er al snel veranderingen door worden gevoerd. Toch was vanaf het begin zichtbaar dat de aanvallen van één van Conventus’ twee vakken stroever verliepen, doordat ADO daar sterker verdedigde en de rebound na een gemist schot minder vaak lukte.

Na 0 – 1 achter te hebben gestaan, kwam Conventus terug en ging de strijd gelijk op. Bij een 6 – 6 stand nam Conventus coach Peter van Vliet een time-out, waar het team de opdracht kreeg om de rebound te verbeteren. Vlak voor rust nam het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team met 7 – 6 weer een kleine voorsprong.

De strijd zou ook in de tweede helft gelijk opgaan, al lag het initiatief door een betere verdediging wel constant bij Conventus. Mede door een beter lopende rebound slaagde het Zwijndrechtse team er tijdens de eindfase in om met 14 – 11 drie punten voorsprong op te bouwen. Hierna kon de wedstrijd uitgespeeld worden en stond er aan het eind van de speeltijd een mooie 15 – 13 overwinning op het scorebord.

Fotografie: Kees Streefkerk / sv Conventus

Beoordeling De korfballers van sv Conventus zegevieren na spannende strijd tegen ADO.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.