dijkvogels contentus 01 low

Beperkte voorbereidingsmogelijkheden nekken korfballers sv Conventus

Zwijndrecht (24 april 2022) – Een minimale voorbereidingstijd voor de start van het veldseizoen heeft de korfballers van sv Conventus genekt. Het team had een minimale voorbereidingstijd voor de start van het seizoen, waardoor het verloor van directe concurrent Dijkvogels.

Doordat Conventus om het kampioenschap en promotie streed, liep de zaalcompetitie voor het team door tot het weekend voor de start van het veldseizoen. Van een gedegen voorbereiding op de hervatting van het veldseizoen was hierdoor nauwelijks sprake. dijkvogels contentus 02 low

Het veldseizoen herstartte bovendien met een erg belangrijke wedstrijd: waar Conventus de tweede plaats bezette, stond tegenstander Dijkvogels slechts één plaats lager in het kampioenschap. De Zwijndrechtse spelers hadden de thuiswedstrijd relatief ruim gewonnen, maar sindsdien heeft Dijkvogels niet stilgezeten.

Conventus begon direct sterk aan de wedstrijd en liep al snel uit naar een 0 – 2 voorsprong, waarna het tweede aanvalsvak minder doeltreffend bleek te zijn. Dit gaf de tegenstander de kans om tot 3 – 3 terug te komen. Met feller en agressiever spel ontstond er vervolgens meer overtuiging bij de tegenstander, waardoor Conventus geen grip op hun spel kon krijgen. Dijkvogels zouden als gevolg hiervan uitlopen tot een 6 – 4 ruststand.

Ook in de tweede helft liep het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team achter de feiten aan. Coach Peter van Vliet paste nog enkele wissels toe om het tij te keren, maar deze bleken niet het beoogde effect te hebben. Zo liep de achterstand verder op tot uiteindelijk een 14 – 8 nederlaag.

Door dit puntverlies zakt Conventus terug naar de vierde plaats in het kampioenschap.

Fotografie: Kees Streefkerk / sv Conventus

Beoordeling Beperkte voorbereidingsmogelijkheden nekken korfballers sv Conventus.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.