Vogels

Belangrijke winst voor Vogels

In de laatste wedstrijd voor de winterstop doorbroken de Vogels dan eindelijk de negatieve spiraal met een prima zege op medebroeder in nood, GRC’14. Door deze overwinning maar zeker gezien het vertoonde spel van vooral de eerste helft gaan de Vogels in ieder geval met een goed gevoel de winterstop in.De Vogels startten met de volgende elf: Kloosterman/ Deetman, Zwang, Kuyucu, Silva/ v. Dongen, Tucci, Breukhoven/ Nobel, Alkema, Navarro.

Dit keer dus Alkema in de punt van de aanval en basisplaatsen voor Silva en Nobel. Kuipers, van Vuren en A-junior Jaap Swank namen plaats op de bank. Al na 2 minuten stonden de Vogels op het ijskoude Noordpark bijna op achterstand: een trekbal vanaf de rechterkant werd van dichtbij op de paal geschoten. Maar daarna pakten de Vogels het initiatief en gaf dat de gehele eerste helft niet meer af. Door de hoog spelende backs creëerden de Vogels op het middenveld steeds een man-meersituatie waar GRC nauwelijks antwoord op had. Vooral v. Dongen en Breukhoven konden zich uitleven en bovendien zorgden Navarro en de goed spelende Nobel voor veel gevaar vanaf de zijkanten.

Al na 8 minuten verscheen Nobel alleen voor de goalie maar diens schot belandde in het zijnet. Een kwartier later een prachtige actie van Silva die na een solo op de keeper stuitte en de rebound leek een simpele prooi voor Nobel maar zijn inzet ging over. Even later dan toch de voorsprong voor de Vogels: een goede actie van Breukhoven op het middenveld werd onderbroken en de vrije trap net voor de zestien werd met de arm afgeweerd en de referee floot voor een strafschop. Tucci pakte het cadeautje dankbaar uit: 1-0.

En de Vogels gingen door en bleef het povere GRC, waarbij alleen de 2 spitsen zich onderscheidden, opjagen en net voor rust de 2-0. Een prachtige pass van v.Dongen bereikte de diep sprintende Navarro die sneller was dan zijn opponenten en met een fraaie lob rondde de linkerspits af.

Na rust leek de strijd snel beslist. Deetman zette de aanval op en met een goede kaats werd hij vrij gespeeld aan de achterlijn.
Zijn trekbal was op maat voor de goed uit de dekking komende Alkema, die de 3-0 in de lange hoek schoot. Maar de aansluitingstreffer viel echter veel te snel en dat zorgde toch wel voor wat onrust in het team van de Vogels.

GRC drong natuurlijk nog verder aan maar de Vogels kregen in de tegenaanvallen de beste kansen, maar de eindpass of een matige afronding stonden de uitbouw van de score in de weg. In de 70e minuut werd de leeg gespeelde Nobel vervangen door de 17- jarigr Swank, die daarmee zijn competitiedebuut maakte. De aanvaller uit het zo talentvolle Jo19-1 viel prima in was zelfs dichtbij een droomdebuut maar zijn actie vanaf rechts werd nog net gestuit. Een kwartier voor tijd een cruciale redding van Kloosterman die een inzet van dichtbij uit zijn rechterhoek ranselde en daarmee de Vogels voor een billenknijpend laatste kwartiertje behoedde. Er kwamen nog kansen voor Tucci en Alkema maar gescoord werd er niet mee en zo pakten de Vogels de zo gewenste 3 punten. Daarmee hebben de Vogels weer aansluiting gevonden bij de brede middenmoot, waarbij nummer 6 Oranje Wit maar 3 punten meer verzamelde in de eerste competitiehelft.

De A-selectie gaat begin januari op trainingskamp naar Spanje en de competitie wordt op 19 januari 2019 hervat met een uitwedstrijd bij Montfoort.

Vogels

(tekst en foto’s Jan Boom)

Tekst en foto zijn van VVGZ / Jan Boom

Beoordeling Belangrijke winst voor Vogels.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.