Pelikaan

2e achtereenvolgende gelijkspel voor Pelikaan

Voetbal Wedstrijdverslag Arkel 1 – Pelikaan 1 Zaterdag 1 februari 2020: Door de harde wind die van doel tot doel stond was goed voetbal vrijwel onmogelijk maar aan de andere kant zorgde het ook weer voor spectaculaire momenten voor beide doelen. Zoals gelijk al na 3 minuten. Pelikaan begon sterk aan de wedstrijd mede door de wind mee en na een goed combinatievoetbal kwam Mohamed el Bannasri enigszins schuin voor de keeper in balbezit, zag dat Leroy Verweij er beter voor stond maar helaas raakte hij de bal helemaal verkeerd en ging de kans verloren.

Maar ook Arkel liet zich onbetuigd. Twee minuten na de eerste kans van Pelikaan waren ook zij kansrijk, een lage voorzet werd door twee inglijdende Arkelspelers gemist. Na eerst in de 13e minuut nog een kans gemist te hebben kwam Arkel 1 minuut later op voorsprong. Een prima aanval werd uiteindelijk afgerond door Corné van Horik en dat betekende 1-0. Pelikaan schakelde nog een tandje bij en kreeg kans op kans waar Arkel er niet meer aan te pas kwam.

Net zoals bij de goal van Arkel kreeg Pelikaan eerst een mogelijkheid toen een vrije trap van Jesper Nossent met enige moeite werd weggewerkt, uit de aansluitende aanval viel de 1-1. Op ruim 20 meter kwam de bal voor de voeten van Jeffrey Nossent die een verschrikkelijk harde pegel losliet die de keeper alleen maar gehoord heeft, het leder eindigde in de kruising, een prachtgoal. Een klein kwartier later ging een schot van Nick de Veij naast en even later nog een grote kans voor de Peli’s.

Een 2 tegen 1 situatie waarbij Deveney Veld de bal passte op Mohamed el Bannasri maar die kon de kans niet verzilveren. Weer twee minuten later een voorzet van Leroy Verweij op Mohamed el Bannasri maar de verdediging van Arkel voorkwam ternauwernood een achterstand. In de laatste minuut van de eerste helft kwam een gekraakte voorzet van Jeffrey Nossent tussen Mohamed el Bannasri en de keeper terecht en daarbij kopte de Pelikaan-aanvaller tegen de Arkel-keeper aan. In de blessuretijd kreeg Rowdy Nossent nog een mogelijkheid maar ook hier zat een Arkel-verdediging tussen de bal en de goal.

Na de rust moest Pelikaan tegen de wind in gaan spelen maar dat hoeft niet altijd een nadeel te zijn. Want na 10 minuten spelen bijna de voorsprong voor Pelikaan. Mohamed el Bannasri werd met een steekpass de diepte ingestuurd en kwam achtervolgd door een paar verdedigers alleen voor de keeper maar het tikje langs de keeper ging ook langs de verkeerde kant van de paal.

Na twee kansjes voor Arkel was het na minuut 65 alleen maar Pelikaan wat de klok sloeg. Na een heel goede aanval van Pelikaan werd de vrijstaande Jermain Bebrout gevonden maar zijn schot werd op het laatst geblokkeerd en dus weg kans. In de 70e minuut pech voor Pelikaan. Een prima combinatie door het midden bracht Jelle Dekker in kansrijke positie maar zijn inzet belandde op de paal. De terugspringende bal werd slecht weggewerkt door Arkel en kwam voor de voeten van Deveney Veld en ook zijn schot raakte de paal. Kort daarna weer Deveney Veld met een mogelijkheid maar ook nu weer goed verdedigd door Arkel. Tien minuten voor tijd een scherpe voorzet die Jelle Dekker op een haar na miste en de laatste kans was voor Jermain Bebrout maar zijn puntertje voor de keeper ging naast.

Als er één ploeg had meten winnen was het Pelikaan. Zelfs met de wind tegen kregen de Peli’s de meeste kansen maar, en dat moet gezegd worden, Arkel verdedigde met man en macht maar toch had Pelikaan moeten scoren uit die vele kansen die het zelf creëerde want Arkel gaf niets weg. In ieder geval moet het vertoonde spel vertrouwen geven voor de komende weken want er wachten een paar pittige tegenstanders.

Dit was de opstelling: Jeroen de Veij, Leroy Verweij, Thomas den Boer, Yorik van Deelen, Jeffrey Nossent, Rowdy Nossent (80, Björn van Ingen), Sjoerd Opschoor (69, Jelle Dekker), Nick de Veij, Jesper Nossent, Deveney Veld en Mohamed el Bannasri (57, Jermain Bebrout).

Ernst Stijnis ZVV Pelikaan

Beoordeling 2e achtereenvolgende gelijkspel voor Pelikaan.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.