Roland Breedveld en Bas Mol op de Welhorst

Zwijndrecht loopt sterk achter met glasvezel

ZWIJNDRECHT – In heel Hendrik-Ido-Ambacht is al een aantal jaren glasvezel beschikbaar. Momenteel heeft meer dan 97% van de woningen in Hendrik-Ido-Ambacht toegang tot glasvezel.

In Zwijndrecht heeft echter slechts 2% van de woningen toegang tot glasvezel.

Roland Breedveld en Bas Mol op de Welhorst
Roland Breedveld en Bas Mol op de Welhorst

Inwoner Roland Breedveld baalt hier behoorlijk van. Hij geeft aan: “Ik woon in de Welhorst, een straat waarvan de even nummers in Hendrik Ido Ambacht ligt en de oneven nummers in Zwijndrecht ligt.

Wanneer je een postcode check doet, krijg je op even nummers positieve melding en op oneven nummers, waaronder mijn eigen huisnummer, een negatieve melding. De glasvezelkabel ligt dus al in de straat, maar toch is er nog geen aansluiting mogelijk! Waarom is de gemeente Zwijndrecht zo laks?”

Bas Mol, voorzitter van het wijkplatform Walburg, geeft aan:”Namens het wijkplatform Walburg wil ik me hard maken voor beter en sneller internet via glasvezel, doe met ons mee!”.

Roland en Bas roepen nu alle Zwijndrechters op om zich massaal aan te melden bij www.opglas.nl. En hopelijk melden er dusdanig veel mensen aan, dat de gemeenteraad hier ook serieus werk van gaat maken.

Beoordeling Zwijndrecht loopt sterk achter met glasvezel.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.