Solidariteitswandeling voor Oekraïne

Solidariteitswandeling voor Oekraïne

De Oekrainse bevolking heeft het momenteel zwaar met Poetins oorlog. Doden en gewonden zijn het gevolg. Ook is er een vluchtelingenstroom op gang gekomen. Enkele van hen zijn in Zwijndrecht opgevangen door familie of gastgezinnen.

Om solidair met de bevolking te zijn organiseert Jordy Nijenhuis een wandeling. Naar verluidt op dinsdag 8 maart, maar hij wacht nog op toestemming van de gemeente.

“Ik vind het belangrijk om solidair te zijn met hen die getroffen is door de oorlog. Niet alleen de Oekraïense bevolking heeft het zwaar,” zegt Nijenhuis. “Ook de Russische inwoners worden door Poetins daden geraakt. De mensen die daar protesteren worden opgepakt en riskeerden onnodige straffen. Ik wil graag stil staan bij hen die baat aan solidariteit hebben.”

De tocht zal waarschijnlijk dinsdagavond plaatsvinden om 19.15 vanaf het Raadhuisplein starten. De route wordt later bekend gemaakt.

Deelnemers wordt gevraagd aan te melden via de facebooklink: https://fb.me/e/1uSSvHGdf

“Ik hoop van harte dat politieke partijen zich ook aansluiten bij de tocht. Maar zij moeten zich wel beseffen dat het niet het juiste moment is om campagne te voeren. Flyeren enzo zou ik bijzonder beschamend vinden. Tuurlijk mag je je politieke standpunt met betrekking tot de oorlog kenbaar maken, maar campagne voeren doe je op een ander moment,” aldus Jordy.

Voor meer info kun je Jordy bij voorbaat een whatsapp-bericht sturen via 06-28915523.

Beoordeling Solidariteitswandeling voor Oekraïne.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.