Brussencursus van start in Zwijndrecht en Dordrecht

In Zwijndrecht en Dordrecht starten binnenkort cursussen voor brussen in de leeftijd van 8 tot 16 jaar. Een brus is een jongere die opgroeit met een broer of zus die een beperking, ziekte en/of verslaving heeft. De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten.

De cursus in Zwijndrecht start op dinsdag 7 april van 18.30 – 20.00 uur. De cursus in Dordrecht start in het voorjaar. Deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk.

Wanneer je een broer of zus hebt met een ziekte, verslaving en/of beperking ben je een “brus”. Misschien heeft je broer een lichamelijke beperking en help je hem wel eens. Of heeft je zus ADHD en is snel overprikkeld. Je moet daar soms rekening meehouden en soms heb je extra zorgen thuis. Een brus heeft te maken met een gewone en soms bijzondere thuissituatie. In de cursus kan je met elkaar praten, doen we oefeningen en maken we plezier.

Er zijn cursussen voor 8 t/m 12 jaar (Speciaal voor mij) en een cursus voor 12 tot 16 jaar (Just4me). De cursus “Just4me” start op dinsdag 7 april a.s. in Zwijndrecht. Deze cursus wordt gegeven door Karen Krause, CJG/St. Jeugdteams ZHZ en Natascha Hessels, Viverawijkteam / MEE Mantelzorg.

De cursus “Speciaal voor mij” wordt gegeven in Dordrecht (voorjaar) en in Papendrecht (najaar). Wil je meedoen of wilt u als ouder meer informatie? Neem dan contact op met Natascha Hessels, MEE Mantelzorg / Viverawijkteam via T 078 – 2063202 of per email E natascha.hessels@meeplus.nl

Beoordeling Brussencursus van start in Zwijndrecht en Dordrecht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.