20191014 Theo Huizer ontvangt Heugel van burgemeester Hein van der Loo

‘Zwijndrechtse Heugel’ voor Theo Huizer

Burgemeester Hein van der Loo heeft namens het gemeentebestuur van Zwijndrecht Theo Huizer (80) een gemeentelijke onderscheiding uitgereikt. Huizer ontving ‘De Zwijndrechtse Heugel’ bij zijn afscheid als coach van het herensoftbalteam van Honk- en Softbalvereniging Zwijndrecht.

Huizer heeft de gemeentelijke erespeld gekregen voor zijn jarenlange inspanningen voor de honk- en softbalvereniging, waar hij in 1978 lid van werd. Naast spelend lid was Huizer vanaf het begin ook coach van diverse jeugdhonkbalteams. Sinds 1986 was hij ook coach van de herensoftbalteams. Ook was Huizer van 1991 tot 2007 voorzitter van de vereniging, die op Sportpark Bakestein zetelt. Verder leidde hij van 2007 tot 2018 de softbalcommissie. Huizer doet als trainer-coach van het herensoftbalteam van HSV Zwijndrecht een stapje terug, maar dat betekent niet dat de Ambachter helemaal stopt bij de vereniging. Hij blijft betrokken bij de groep vrijwilligers die zorgt draagt voor het onderhoud van de accommodatie.

20191014 Theo Huizer ontvangt Heugel van burgemeester Hein van der Loo
van links naar rechts: Katja van Elten, voorzitter van Honk- en Softbalvereniging Zwijndrecht, Mark Herbold, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond, Theo Huizer en burgemeester Hein van der Loo.

Huizer kreeg de onderscheiding door burgemeester Van der Loo zaterdag 12 oktober 2019 uitgereikt in het bijzijn van zijn vrouw Anneke, familie, vrienden, voorzitter Katja van Elten en andere clubgenoten van HSV Zwijndrecht en Mark Herbold, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond. De burgemeester omschreef Huizer als ‘een waardevolle, stille kracht, die op de achtergrond altijd voor de club klaar stond’.

Zwijndrechtse Heugel
De Zwijndrechtse Heugel is een gemeentelijke onderscheiding in de vorm van een draagspeld, die toegekend wordt aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor Zwijndrecht.

Een Heugel kan worden aangevraagd voor personen die een onbezoldigde bestuursfunctie van minstens 10 jaar hebben verricht of vrijwilligers die (buiten familiebanden) minimaal 15 jaar vrijwilligerswerk in Zwijndrecht hebben gedaan.

Fotograaf Anneke Thuss-Moes

Beoordeling ‘Zwijndrechtse Heugel’ voor Theo Huizer.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.