Zwijndrecht wil lachgas aan banden leggen

Zwijndrecht wil lachgas aan banden leggen

Zwijndrecht wil het gebruik en bezit van lachgas in de gemeente aan banden leggen. Het college stelt daarom aan de gemeenteraad voor om via de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) een verbod in te stellen.

Hiermee geeft het college uitvoering aan een motie die Algemeen Belang Zwijndrecht (ABZ) op 30 maart jl. indiende en die de gemeenteraad unaniem aannam. Zodra de APV is aangepast, is het recreatief bezit en gebruik van lachgas straks in de hele gemeente Zwijndrecht verboden.

Zwijndrecht wil het verbod invoeren, omdat het gebruik van lachgas voor veel overlast zorgt in de openbare ruimte. Daarnaast brengt lachgas risico’s met zich mee voor de gezondheid van mensen en voor de veiligheid, bijvoorbeeld in het verkeer.

Wetsvoorstel niet afwachten
Met de invoering van het lachgasverbod volgt Zwijndrecht het voorbeeld van gemeenten als Dordrecht en Rotterdam. Landelijk werkt het kabinet al enige tijd aan een wetsvoorstel voor een verbod op lachgas, maar hier wil het gemeentebestuur niet op wachten. De raad riep het college eind maart op het gebruik van lachgas in Zwijndrecht te voorkomen of op zijn minst terug te dringen en de overlast aan te pakken.

Burgemeester Hein van der Loo zegde toen toe na de zomer met een voorstel te komen om de APV te wijzigen en zo een verbod op gebruik en bezit van lachgas mogelijk te maken. “Ik wil lachgas in Zwijndrecht van de straat af. Lachgas is schadelijk voor de gezondheid. Ook de overlast zijn we zat; denk aan de grote hoeveelheid lachgaspatronen op straat en raar gedrag van gebruikers, sommigen achter het stuur van hun auto. Linke soep. Dat willen we niet.”

De gemeenteraad bespreekt het voorstel dinsdag 31 augustus 2021.

Zie voor de motie ABZ Hamerraad 30 maart 2021 onze website https://zwijndrecht.bestuurlijkeinformatie.nl/Agenda/Document/50239c11-72c2-437c-87e8-ad6a75e4f7f2?documentId=57c149f4-b98f-4d8f-8701-7a36ddef743e

Gemiddelde score: 5.0 uit 5 (1 stemmen)
5 sterren
1
4 sterren
0
3 sterren
0
2 sterren
0
1 ster
0
Rima

Te gek voor woorden

Bizar dat alles verb od3n moet worden, omdat het anders misbruikt wordt. Tabak verbieden ze niet, dat levert te veel winst op. GHB kun je niet verbieden, is wel levensgevaarlijk, lachgas ook gevaarlijk, alcohol wordt heel normaal gevonden maar geeft enorme problemen.
Blowen wordt gedoogd?

1 jaar geleden
Henk

Goeie actie

Helemaal mee eens zou alleen landelijk verboden moeten worden

1 jaar geleden

Beoordeling Zwijndrecht wil lachgas aan banden leggen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.