Gemeentehuis

Zwijndrecht verruimd voorwaarden Starterslening

Extra steuntje in de rug voor starters bij aankoop eerste woning

Ben je op zoek naar een starterswoning in Zwijndrecht of Heerjansdam? Dan hebben wij goed nieuws. De aankoopgrens van de Starterslening is flink verruimd om meer starters kans te geven op de huidige woningmarkt. Vanaf nu kun je gebruik maken van de Starterslening tot een maximaal aankoopbedrag van € 266.250,–. Een extra steuntje dus in de rug voor starters bij de aankoop van hun eerste woning!

Sinds 2008 biedt de gemeente Zwijndrecht starters hulp in de vorm van de Starterslening. Een hypothecaire lening bovenop de eigen hypotheek van de starter om zo het gat tussen koopsom en het maximale leenbedrag te dichten. Ook hoef je bij een starterslening de eerste drie jaar geen rente en aflossing te betalen.

Actualisatie was nodig
Een belangrijke voorwaarde was dat de koopsom van de aan te kopen woning niet hoger mocht zijn dan € 200.000,–. Als gevolg van de stijgende huizenprijzen is er binnen die grens weinig aanbod meer voor starters. Tijd dus voor actualisatie. De aankoopgrens van de Starterslening is verruimd naar 75% van de NHG-grens. In 2022 ligt deze NHG-grens op € 355.000. Het maximale aankoopbedrag komt daarmee op € 266.250,–. Hierbij is goed gekeken naar wat meer realistisch is, de positie van koopstarter in Zwijndrecht verbetert en past bij de huidige woningmarkt.

Wethouder Jacqueline van Dongen: “Mooi nieuws voor koopstarters in Zwijndrecht. Het is net dat stukje extra financieringsruimte om de felbegeerde, eerste eigen woning te kunnen kopen. Met de verruiming van het maximale aankoopbedrag kan de gemeente echt het verschil maken. Daar doen we het voor!”

Meer weten over de Starterslening? Kijk op www.zwijndrecht.nl

Beoordeling Zwijndrecht verruimd voorwaarden Starterslening.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.