Brugweg

Zwijndrecht ontvangt ruim 4 miljoen voor Stationskwartier

De gemeente Zwijndrecht ontvangt ruim 4 miljoen van het Rijk voor verlegging van de Brugweg en versnelling van woningbouw in het Maasterras Oost. Onder de naam Diztrikt werkt de gemeente aan vernieuwing van dit gebied achter het station. Het Stationskwartier vormt straks een groen-stedelijke wijk aan de voet van de Zwijndrechtse brug.

Wethouder Robert Kreukniet (Wonen & Bereikbaarheid) is blij met de stimulans van het Rijk. “Zwijndrecht heeft een grote bouwambitie met nieuwe woningen, kleinschalige kantoren en winkels. Daarmee verbeteren we onze woningvoorraad. De tegemoetkoming helpt ons om de gewenste versnelling van het Rijk voor woningbouw in te zetten.”

Om het Maasterras Oost te ontwikkelen moet de huidige infrastructuur ingrijpend worden aangepast. De verlegging en verlenging van de Brugweg tot aan de Burgemeester Doumaweg is van groot belang. Daarmee kan het verkeer zoveel mogelijk buiten het Stationskwartier blijven. En niet alleen dat. De situatie voor het verkeer wordt overzichtelijker. Ook kan de beschikbare ruimte beter worden benut. Op de nieuwe Brugweg zal de auto ondergeschikt zijn aan de fietser en de voetganger

De gemeente werkt nu al samen met Woonkracht10 en VORM & Blauwhoed aan een haalbaar plan voor de ontwikkeling van het Maasterras West. Naar verwachting wordt dit plan begin volgend jaar gepresenteerd.

Diztrikt
Diztrikt is onderdeel van de spoorzone, een gezamenlijk plan voor de omgeving langs het spoor van de gemeenten Zwijndrecht en Dordrecht en de Provincie Zuid-Holland. Kijk voor meer informatie op www.diztrikt.nu.

Gemiddelde score: 1.0 uit 5 (1 stemmen)
5 sterren
0
4 sterren
0
3 sterren
0
2 sterren
0
1 ster
1
Dennis

Best raar

Heel raar, auto ondergeschikt maken aan de fietser, an sich goede gedachte. Maar wel meer en meer willen bouwen. Kijk naar de koningeweg. Bijna altijd druk omdat we de infrastructuur van een dorp willen met grote gedachten….. Flats slopen, kleine huizen bouwen. Daarna smallere wegen maken en dan weer grote flats bouwen….. Maak aub een keuze stad of dorp

3 weken geleden

Beoordeling Zwijndrecht ontvangt ruim 4 miljoen voor Stationskwartier.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.