Gemeentehuis

Zwijndrecht is op zoek naar kinderambassadeurs

Zwijndrecht: De gemeente Zwijndrecht vindt het belangrijk dat kinderen meedenken en hun stem laten horen in de gemeente. Afgelopen jaar dachten kinderburgemeester Sophie en kinderambassadeurs Merel, Olivia, Aren en Luna mee over onder andere afval, gezondheid, bewegen en opvoeding. Voor het schooljaar 2021/2022 is Zwijndrecht op zoek naar kinderen uit groep 7 en 8 die het stokje van de kinderambassadeurs over willen nemen!

Een kinderambassadeur is een vertegenwoordiger van de eigen basisschool.
Van hen wordt verwacht dat ze goed luisteren naar andere kinderen en leerkrachten, nadenken over de leefomgeving van kinderen nu en in de toekomst en ideeën verzamelen vanuit school, de buurt en andere kinderen. Samen met de kinderburgemeester komen de ambassadeurs één keer in de zes weken op woensdagmiddag samen op het gemeentehuis om te praten over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn.

Ambassadeurs gekozen door jury
Een jury, bestaande uit burgemeester Hein van der Loo, raadslid Mirjam Slobbe-Voogt, wethouder Ronald de Meij (Jeugd) en secretaris kinderburgemeester Maud Schoonen, kiest op basis van inzendingen één ambassadeur uit per basisschool. De kinderambassadeurs worden op dinsdag 28 september 2021 tegelijk met de kinderburgemeester beëdigd. De jury heeft de kinderburgemeester voor het nieuwe schooljaar voor de zomervakantie al gekozen.

Kans op ambassadeurschap
Kinderen die kans willen maken op het ambassadeurschap kunnen tot uiterlijk vrijdag 10 september 2021 een mail sturen naar kinderburgemeester@zwijndrecht.nl. In deze mail geven zij antwoord op de vragen: waarom wil je kinderambassadeur zijn? Wat maakt je een goede kinderambassadeur voor Zwijndrecht? Wat zou jij als kinderambassadeur als eerste in Zwijndrecht willen veranderen?

Voorwaarden kinderambassadeur
Om in aanmerking te komen voor de rol als kinderambassadeur gelden de volgende voorwaarden:
• Deelnemende kinderen zitten vanaf aankomende schooljaar (september) in groep 7 of 8 van de basisschool;
• Kinderen vervullen de rol van ambassadeur tenminste voor één schooljaar;
• Kinderen hebben toestemming van hun ouders/verzorgers nodig, die rekening houden met het programma en de verplichtingen die bij het ambt horen

Beoordeling Zwijndrecht is op zoek naar kinderambassadeurs.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.