Zonder afspraak vaccineren in Zwijndrecht

Zonder afspraak vaccineren in Zwijndrecht

Zwijndrecht, 12 november 2021: Van dinsdag 16 tot en met zaterdag 20 november 2021 kunnen mensen zonder afspraak gevaccineerd worden in Zwijndrecht. De prikbussen van de GGD Zuid-Holland Zuid staan die dagen bij het wijkgebouw Hart van Meerdervoort aan de Perkstraat 57 en op het parkeerterrein Wagenveld naast winkelcentrum de Passage.

Vaccinatie en voorlichting
De prikbus is bedoeld voor inwoners die niet of nog niet volledig zijn gevaccineerd. Bij de bus kunnen mensen ook terecht voor voorlichting. Ter plekke zijn artsen en andere (meertalige) medewerkers van de GGD aanwezig, die vragen over het vaccineren zo goed mogelijk beantwoorden. Ook mensen die uit een andere regio komen, zijn welkom voor het prikken zonder afspraak. Zij dienen wel een mondkapje en een geldig identiteitsbewijs (rijbewijs, paspoort of ID-kaart) mee te nemen bij een bezoek aan de prikbus.

Vaccin
Bij het prikken zonder afspraak kun je kiezen of je met het Janssen- of met het Pfizer-vaccin gevaccineerd wilt worden. Iedereen jonger dan 18 jaar krijgt het Pfizer-vaccin. Hierin volgt de GGD het advies van de Gezondheidsraad.

Data en tijden
De twee prikbussen staan op de volgende dagen en tijden bij het wijkgebouw Hart van Meerdervoort aan de Perkstraat 57 en op het parkeerterrein Wagenveld naast winkelcentrum de Passage:
• Dinsdag 16 november 12.00 tot 18.00 uur
• Woensdag 17 november 12.00 tot 18.00 uur
• Donderdag 18 november 12.00 tot 20.00 uur
• Vrijdag 19 november 12.00 tot 18.00 uur
• Zaterdag 20 november 12.00 tot 18.00 uur

Informatie en vaccinatie
Er is bewust gekozen voor de prikbussen op deze locaties, omdat uit de wijk signalen komen dat mensen moeite hebben met het maken van een vaccinatieafspraak. Dit kan te maken hebben met het niet (goed) begrijpen van de informatie en/of de afstand tot de vaccinatielocatie. Als mensen niet goed geïnformeerd zijn, maken ze sneller een keuze om geen vaccin te nemen. Het geven van informatie over de coronavaccinatie is daarom ook een belangrijk onderdeel van het vaccineren zonder afspraak.

‘Laat je vaccineren’
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwijndrecht steunt de nieuwe ronde van vaccineren zonder afspraak. Wethouder Ronald de Meij (Gezondheid): “De coronabesmettingen rijzen de pan uit. De instroom van coronapatiënten in

ziekenhuizen gaat zo snel, dat is voor de ziekenhuizen niet bij te houden. Wanneer je gevaccineerd bent, loop je een kleiner risico om besmet te raken. En als je toch besmet raakt, dan word je zeer waarschijnlijk niet zo ziek dat je naar het ziekenhuis moet. We doen het voor onze gezondheid. En voor onze ziekenhuizen, zodat die voldoende ruimte houden voor noodzakelijke behandelingen en operaties. Ik kan het daarom niet genoeg zeggen: mensen, laat je vaccineren!”

Tweede ronde prikbus Zwijndrecht
Het is de tweede keer in Zwijndrecht dat de GGD in samenwerking met de gemeente Zwijndrecht en andere, lokale partners prikken zonder afspraak in de buurt organiseert. In juni en juli stonden de mobiele vaccinatie-units ook in de wijken Noord en Kort-Ambacht en werden er in totaal 1400 mensen gevaccineerd.

English, Türk, Polski

– Without appointment corona vaccination in your neighborhood
– 16, 17, 19, 20 November 12:00-6:00 PM
18 November 12:00-8:00 PM
– Location: Perkstraat 57 (across Action/Lidl)
Wagenveld (parking near Passage)
– Bring a valid ID

ü
– Semtinde, randevusuz korina aşısı
– 16, 17, 19, 20 Kasım, saat 12.00-18.00 arası
18 Kasım saat 12.00-20.00 arası
– Konumlar: Perkstraat 57 (Action/Lidl’ın karşısı)
Wagenveld (Passage’nin karşısı)
– Yanınızda geçerli bir kimlik kartı getirin.

– Szczepienie na Covid bez rejestracji w Twojej okolicy
– 16, 17, 19 i 20 listopada w godzinach 12:00-18:00
18 listopada w godzinach 12:00-20:00
– Lokalizacje: Perkstraat 57 (naprzeciwko sklepu Action/Lidl)
Wagenveld (parking przy Passage)
– Weź ze sobą ważny dokument tożsamości.

Zonder afspraak vaccineren in Zwijndrecht
zonder afspraak vaccineren in zwijndrecht

Beoordeling Zonder afspraak vaccineren in Zwijndrecht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.