zeekadetkorps Rotterdam

Zeekadetten van Zeekadetkorps Rotterdam besturen zeeschepen en blussen branden in IJmuiden

Rotterdam – Zeekadetten en kaderleden van het Zeekadetkorps Rotterdam brachten afgelopen zaterdag een bezoek aan het Nova Scheepvaart College in IJmuiden. Deze Inspiratiedag maakt deel uit van de praktijk- en beroepsoriëntatie voor zeekadetten (en kaderleden) van het Zeekadetkorps Rotterdam. Tijdens hun lidmaatschap van het zeekadetkorps krijgen de zeekadetten alle gelegenheid zich voor te bereiden op een beroep in de maritieme sector.

Hoewel ook bij deze jeugdvereniging plezier en een leuke vrijetijdsbesteding voorop staat, volgen de leden gedurende hun tijd als zeekadet ook praktische trainingen en opleidingen op het gebied van logistiek (koken o.a.), techniek zoals in de machinekamer en allerhande nautische onderdelen zoals onderhoud van het schip, roeien en zeilen, schiemannen (knopen en splitsen) en uiteraard het schip besturen en navigeren. Ongeveer 50 procent van de Zeekadetten stroomt uiteindelijk door naar een maritieme opleiding of een beroep in de scheepvaartsector.

Zaterdag bezochten zeven Zeekadetkorpsen uit Nederland het Nova Scheepvaart College in IJmuiden. Het programma dat ze daar kregen aangeboden was zeer divers en afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen. De allerjongste zeekadetten bouwen onder leiding van een docent een eigen bootje. Iets ouder zeekadetten leefden zich uit (en in) achter de verschillende scheepssimulatoren.

Daarmee bestuurden zij op zeer realistische wijze zowel reddingsboten als grote containerschepen en binnenvaartschepen. Enkele zeekadetten zijn zaterdag voor het eerste van hun leven de haven van Sidney in Australië binnengevaren.

De oudere zeekadetten hebben echte branden geblust, gewonden verbonden en zich helemaal uitgeleefd in de Scheepsbeveiliging.

Over een paar weken gaan de overige zeekadetkorpsen in Nederland naar IJmuiden voor deze Inspiratiedag. Wat het Zeekadetkorps Rotterdam betreft is deze Inspiratiedag zeker voor herhaling vatbaar.

Bijgevoegde foto Zeekadetkorps Rotterdam

Beoordeling Zeekadetten van Zeekadetkorps Rotterdam besturen zeeschepen en blussen branden in IJmuiden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.