Zeekadetkorps Rotterdam

Zeekadetkorps Rotterdam  op 30 mei bij de Doop van de MS Rotterdam VII

Zeekadetkorps Rotterdam, Het nieuwste cruiseschip van de Holland America Line, de Rotterdam VII,  zal op 30 mei 2022 worden gedoopt in Rotterdam.

De doop zal worden gedaan door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden. Zij zal de doopmoeder van het derde schip in de Pinnacle klasse zijn.

Deze Nederlandse koninklijke traditie begon in de jaren 20 met de doop van de Statendam III in 1929 door Prins Hendrik heeft er voor gezorgd dat nu al het 13e schip van de rederij door een lid van de koninklijke familie wordt gedoopt.

De doop zal een onderdeel zijn  van een speciale 8 daagse doopcruise die op 29 mei in Amsterdam begint en vindt plaats op de Wilhelminakade . Het Rotterdamse Zeekadetkorps is daarbij uitgenodigd om een erehaag te vormen bij de doop van het nieuwe schip. 

De ceremonie wordt voltrokken in het bijzijn van onder andere burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb, directeur Cruise Port Rotterdam Mai Elmar, voorzitter raad van bestuur Carnival Corporation Micky Arison en kapitein van Rotterdam VII, Werner Timmers.

Het Rotterdamse zeekadetkorps is vereerd met de uitnodiging en vervult deze taak met trots en plezier. Er is al lange tijd een band van het zeekadetkorps Rotterdam met de Holland America Line.

Zo heeft het zeekadetkorps Nederland op 14 juli 2005 haar 50-jarig bestaan aan boord van de MS Rotterdam, toen het vlaggenschip van de Holland America Line, gevierd en komen de zeekadetten jaarlijks op bezoek bij een van de schepen van de Holland America Line. Dit jaar waren ze ook weer onderdeel van de herdenking op 4 mei bij de SS Rotterdam.

Beoordeling Zeekadetkorps Rotterdam  op 30 mei bij de Doop van de MS Rotterdam VII.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.