Kerstmarkt

Zaterdag in Zwijndrecht: De Winterfair op het Raadhuisplein

Komende zaterdag 22 december staat het Raadhuisplein in Zwijndrecht vol met winterse kramen en is er van alles te beleven tijdens de eerste Zwijndrechtse Winterfair! Een idee van Jolanda en Kees Schilten, die ook al ervaring hebben met de organisatie van het Noordparkfestival.

Op deze kerstmarkt met zo’n 50 goed gevulde kramen kan iedereen genieten. Van bijvoorbeeld glühwein en beenham, van de kinderspelen en het winterse terras, de palingroker en de draaimolen. En natuurlijk ontbreken de oliebollen- en de poffertjeskraam niet.

De Kerstman komt vanzelfsprekend zelf ook. Hij zal rond 12.45 uur de Winterfair komen bezoeken met de Zwijndrechtse arreslee. Daarna zal de Kerstman regelmatig in zijn stoel zitten voor een leuke foto en, dat is superleuk, je mag ook een rondje in zijn arreslee maken! Dat kan tot een uur of vier, want dan zijn de rendieren moe en moeten ze uitrusten.

Vanaf 14:00 uur zal niemand minder dan Charles Dickens zijn kerstverhalen komen vertellen.
De Winterfair zit ook muzikaal goed in elkaar. Om 12.00 uur zal bij wijze van opening de Zwijndrechtse stadsbeiaardier Jan van der Zwart op het mooie Zwijndrechtse carillon spelen.

Om 13.00 uur zal de meidengroep Gedeelde Smart uit Dordrecht op geheel eigen wijze bekende kerstliederen komen zingen.
De Zwijndrechtse zanger Wim Kroos is al jaren weg van zijn grote idool Elvis Presley. Vanaf kwart over twee zal hij vast een paar bekende Elvis-kerst-songs laten horen, zoals “I’ll Be Home For Christmas” en “If Every Day Was Like Christmas”.

En het wordt echt een feest als de Winterbrass Jong Holland is geweest. Om 16.15 uur en om 17.45 uur. Tussendoor treedt de Jong Holland Stage Band op.

Op het grote podium zal onze eigen Zwijndrechtse Justine Pelmelay optreden en verder ook de van het Big Rivers Festival bekende Papendrechtse singer-songwriter Celeste Liberty. En er is muziek van feestkapel ’t Satte Erremenieke en nog veel meer.

’s Avonds om 7 uur wordt de winnende straat bekend gemaakt van de kerstwedstrijd: wie heeft de mooist versierde straat in Zwijndrecht? De jury is op 19 en 20 december de deelnemende straten gaan bezoeken en heeft punten gegeven voor: verlichting, versiering, het “wow”-effect, het kerstgevoel en de algemene indruk.

De winnende straat krijgt 50 kaarten voor een bezoek aan de Winterefteling in Kaatsheuvel op zaterdag 29 december inclusief het vervoer met de bus heen en terug.

Kijk op de site www.winterfairzwijndrecht.nl.of op de Facebookpagina Winterfair Zwijndrecht.

Beoordeling Zaterdag in Zwijndrecht: De Winterfair op het Raadhuisplein.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.