Geode Zwijndrecht

Zaterdag 17 november is er weer de Geode mineralenbeurs.

Geode is een mineralenvereniging met echte Zwijndrechtse roots. Op zich natuurlijk wel bijzonder aangezien er in Zwijndrecht geen mineralen te vinden zijn in groeves of mijnen maar wel op 17 november 2018.

Sinds begin jaren zeventig begint er in Zwijndrecht bij een aantal mensen het te kriebelen en komen er mineralen uit Australië, India, Duitsland, België,Frankrijk en nog veel meer landen waar wel de mooiste mineralen zijn te vinden. Staat in het begin nog veel meer het ruwe mineraal centraal, dan volgt daarna al snel de verwerking en storten tal van mensen zich op het slijpers en vervaardigen de mooiste sieraden.

Zo ontstaan ook de mineralenbeurzen om alle vondsten, werkstukken en wederwaardigheden uit te wisselen.
Voor een grote groep mensen is dit tweejaarlijkse evenement niet weg te denken en zaterdag 17 november vind nu dan ondertussen de 97e internationale Mineralenbeurs in het Develstein plaats van 10/ 17.00.

De entree van de beurs is 4 Euro voor volwassen voor jeugd en 65 + is het bedrag 2 euro 50 leden betalen drie euro.
Ook dit keer is er een mooie tentoonstelling te zien over bergkristal , Quartz zeggen we ook wel. Niet iedere Quartz heeft dezelfde verschijningsvorm.

Wie zelf mineralen heeft gevonden en niet weet wat voor mineraal het is kan deze laten determineren, maar ook is er een demonstratie zilversmeden, slijpen en tal van andere leuke activiteiten. Alle standhouders vertellen met enthousiasme over hun hobby, werk of de mogelijkheden van verwerking.

Geode heeft een eigen plek in Zwijndrecht waar buiten de beurs om geslepen kan worden , maar ook edelsmeden ook hierover kan je terecht met je vragen op de beurs.

De gezelligste mineralenbeurs van Nederland met zo’n zeventig stands biedt voor elk wat wils voor ieders portemonnee .
Voor meer informatie bel je naar Tony op 0618024924

Geode Zwijndrecht
Zaterdag 17 november is er weer de Geode mineralenbeurs van 10.00 / 17.00


Beoordeling Zaterdag 17 november is er weer de Geode mineralenbeurs..

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.