Woningbouw Zwijndrecht

Woningbouw Zwijndrecht stevig in de lift

Met het leggen van de laatste vloerplaat heeft wethouder Jos Huizinga vanmiddag de laatste hand gelegd aan het fundament van het bouwproject Mimosahof aan de Mimosastraat in Zwijndrecht. Daar worden tegenover de voormalige kerk zes patiowoningen gebouwd. De kerk zelf is omgebouwd tot zes loftwoningen. Alle twaalf woningen zijn inmiddels verkocht.

Overal in Nederland zijn nieuwe woningen nodig. Zwijndrecht draagt daar nu al zijn steentje aan bij. Het aantal nieuwgebouwde woningen is de afgelopen drie jaar sterk toegenomen. In 2018 kwamen er 60 nieuwe woningen bij. In 2019 waren dat er 83. En vorig jaar steeg het aantal nieuwe woningen in Zwijndrecht met 183.

Woningbouw Zwijndrecht
Bouwen Zwijndrecht 2021 Cees vd Wal

Trots
Sinds 2018 zijn er in Zwijndrecht dus 326 nieuwe woningen gebouwd. Wethouder Jos Huizinga is trots op die cijfers: “Nederland heeft een wooncrisis en een tekort aan één miljoen woningen de komende jaren. Wij zijn in Zwijndrecht al bezig met onze bijdrage aan de oplossing daarvan.”

Mimosahof
Dat gebeurt onder meer bij het bouwproject Mimosahof, waar de voormalige Sint Petruskerk wordt verbouwd. In de vroegere kerkzaal zijn zes levensloopbestendige woningen gebouwd met voorzieningen op de begane grond. Tegenover de kerk worden ook zes levensloopbestendige patiowoningen gebouwd met slaapkamer en badkamer op de begane grond.

Doorstroming woningmarkt
Wethouder Jos Huizinga heeft vanmiddag de laatste vloerplaat voor die patiowoningen gelegd. Daarmee heeft hij het fundament voor het bouwproject voltooid. “De bouw van nieuwe woningen is van groot belang voor Zwijndrecht. Het zorgt voor beweging op de woningmarkt. Mensen die verhuizen naar een nieuwbouwwoning zetten hun oude huis te koop, waardoor die woningen beschikbaar komen voor starters.”

Klokkentoren
Dankzij dit bouwproject krijgt het markante kerkgebouw met de klokkentoren een nieuwe bestemming en het blijft daarmee behouden voor Zwijndrecht. Het is de bedoeling dat het project Mimosahof in het najaar klaar is.

Komende jaren
Ook de komende jaren blijft Zwijndrecht op verschillende locaties in de gemeente aan de weg timmeren als het gaat om woningbouw. In de nieuwe woonwijk Diztrikt verrijzen de komende jaren ruim 900 woningen. Ook bij het project Noordoevers staan 300 nieuwe woningen gepland. Verder gaat Euryza aan de Oude Maas een nieuwe fase in en zijn er onder meer bouwplannen aan de Buizerdstraat, locatie De Toorts aan de Pieter de Hoochstraat en aan de Heer Janstraat in Heerjansdam

Gemiddelde score: 1.0 uit 5 (1 stemmen)
5 sterren
0
4 sterren
0
3 sterren
0
2 sterren
0
1 ster
1
michiel teenstra

Kowa levert prutwerk

Aannemer KOWA (m.n. de heer Walthaus) heeft geen verstand van bouwen en helder communiceren. Ze leveren prutswerk, veel te laat en incompleet. Weten het ook beter dan een constructeur en gaan daarin hun eigen gang met alle gevolgen van dien. Ze zijn vooral bekend met pur/kit. Ook vloeren en wanden staan schots-en-scheef. Nauwelijks eigen personeel en goed personeel werkt duidelijk elders…
Onterecht opgevoerd en niet vooraf besproken meerwerk krijg je als cadeautje aan het einde van de klus nog eens om de oren. Ze hebben wel een goede advocaat want deze pitbull laten ze los als iets niet naar de zin is.
Bouwgarant, wees op uw hoede want deze aannemer gaat u veel geld kosten!
Bij vragen kunt u altijd contact opnemen.

8 maanden geleden

Beoordeling Woningbouw Zwijndrecht stevig in de lift.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.