Burgemeester Hein van der Loo

Woning in Zwijndrecht gesloten vanwege hennepkwekerij

Burgemeester Hein van der Loo van Zwijndrecht heeft maandag 9 augustus een woning gesloten in de Kapitein Stamperiusflat in Zwijndrecht vanwege de vondst van een hennepkwekerij. De politie kwam de kwekerij op het spoor nadat er op maandagavond 19 juli tegen middernacht brand uitbrak in de flatwoning. Nadat politie en brandweer bij het blussen van de brand hennepplanten aantroffen, is de bewoner aangehouden.

De woning is tot 1 november 2021 gesloten.
Sinds 1 mei 2018 sluit de gemeente elk pand in Zwijndrecht en Heerjansdam voor drie maanden, als er een handelshoeveelheid drugs, een hennepkwekerij of een drugslab wordt aangetroffen. Ook bij voorbereidende activiteiten voor het opzetten van een kwekerij of een drugslab zal de gemeente panden tijdelijk sluiten. Burgemeester Van der Loo wil met het sluiten van panden herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hij deze praktijken niet tolereert.

Vorige week sloot de burgemeester een andere woning in de nabij gelegen Kapitein Horsmanflat. De sluiting van die woning houdt geen verband met de sluiting van de woning in de Kapitein Stamperiusflat.

Gevaar voor openbare orde en veiligheid
De handel in drugs gaat vaak gepaard met geweld en andere criminaliteit. Onbedoeld kunnen omstanders slachtoffer worden. Regelmatig komt in de media dat er een afrekening heeft plaatsgevonden binnen het criminele circuit, dit gebeurt zonder pardon in woonwijken en in de nabijheid van scholen. Door een pand waar drug in is verhandeld te sluiten weten criminelen dat daar niets meer te halen is en herstelt de openbare orde en veiligheid.

Help mee de handel in drugs te bestrijden!
Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Ruikt u juist een chemische lucht als aceton of juist een hele zoete amandelgeur? Dat kan wijzen op een drugslab. Of ziet u andere verdachte situaties? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 of kijk op de website voor meer informatie www.meldmisdaadanoniem.nl. U kunt ook een melding doen bij de gemeente via 14078 of gemeente@zwijndrecht.nl.

Beoordeling Woning in Zwijndrecht gesloten vanwege hennepkwekerij.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.