Foto 1 Overhandiging cheques aan Voedselbank en Kledingbank 1

Wethouder overhandigt cheques aan Kledingbank en Voedselbank

Zwijndrecht: De Kledingbank en de Voedselbank in Zwijndrecht hebben vanmiddag allebei een cheque van 500 euro gekregen. De cheques zijn overhandigd door wethouder Tycho Jansen (Armoede).

Persoonlijke verzorging
Het geld is bedoeld om producten voor persoonlijke verzorging aan te schaffen, zoals maandverband, tampons en luiers. De Kledingbank is zes weken geleden begonnen met het verstrekken van maandverband en tampons. “De behoefte eraan is groot. Daarom kunnen we deze bijdrage van de gemeente Zwijndrecht goed gebruiken”, zegt het bestuur van de Kledingbank.”

Luiers

Foto 1 Overhandiging cheques aan Voedselbank en Kledingbank 1
Wethouder Tycho Jansen (midden) overhandigde de cheques vanmiddag aan Wim Sandee van de Voedselbank (links) en Laura Bosman van de Kledingbank (rechts)

Voorzitter Wim Sandee van de Voedselbank onderschrijft dat. Hij ziet ook een grote behoefte aan luiers. “Ook dat zijn dure producten waarvan wij zien dat er flinke behoefte aan is bij onze klanten. Wij gaan het geld dus gebruiken om zowel maandverband als luiers aan te schaffen.”

Kwetsbare inwoners
Wethouder Tycho Jansen bedankt de Voedselbank en de Kledingbank. “Hiermee helpen we kwetsbare inwoners aan vaak dure producten voor persoonlijke verzorging. Een prachtig initiatief van de Kledingbank en de Voedselbank.”

Honderden klanten
De Kledingbank heeft in Zwijndrecht 1800 klanten. Die mogen zowel in de zomer als in de winter in elk geval 25 producten uitzoeken. De Voedselbank in Zwijndrecht deelt wekelijks 170 pakketten uit. Daarmee worden zo’n 400 mensen geholpen. De helft daarvan is jonger dan 18.

Beoordeling Wethouder overhandigt cheques aan Kledingbank en Voedselbank.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.