De nieuwe naam is Crematorium en uitvaartcentrum Minnendael 1

Wethouder Jacqueline van Dongen onthult naam nieuw crematorium in Zwijndrecht

Op 1 juni jl. is door wethouder Jacqueline van Dongen en Martin van der Spek, directeur van Klink Uitvaart, de naam van het nieuwe crematorium op begraafplaats Munnikensteeg onthuld: Crematorium en uitvaartcentrum Minnendael.

De naam ‘Minnendael’ is een verwijzing naar het historische klooster ‘Eemsteyn’ dat ooit in de Grote Waard te vinden was. Wethouder Jacqueline van Dongen: “De naam voor het crematorium is erg goed gekozen door Klink Uitvaart. Heel bijzonder hoe ze de historie van deze plek hebben gebruikt voor de naam.”

Onthulling naam nieuw crematorium 1
Onthulling naam nieuw crematorium

Voor Gemeente Zwijndrecht is het crematorium een lang gekoesterde wens en een verrijking van de mogelijkheden die er nu zijn op de begraafplaatsen in Zwijndrecht. Het ontwerp van het crematorium is kleinschalig, ingetogen en past in de natuurlijke omgeving. Naast de komst van het crematorium wordt er ook gebouwd aan 24-uurs kamers en wordt de bestaande aula uitgebreid en gemoderniseerd.

“We vinden het belangrijk dat er voor de inwoners van Zwijndrecht een breed aanbod is voor wat betreft uitvaarten. Doordat het een kleinschalig complex is én blijft, krijgt iedereen de juiste aandacht. Daar zorgt ons team Begraafplaatsen wel voor!”, aldus Jacqueline van Dongen.

De verwachting is dat het crematorium medio september in gebruik zal worden genomen.
Nieuwsgierig naar het nieuwe crematorium Minnendael? Op www.minnendael.nl is een impressie van de locatie te vinden.

Belangstellenden kunnen zich tevens aanmelden voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de bouw.

Beoordeling Wethouder Jacqueline van Dongen onthult naam nieuw crematorium in Zwijndrecht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.