Bibliotheek Walburg Zwijndrecht

Week van Lezen en Schrijven in Zwijndrecht

Op de internationale dag van de Alfabetisering, donderdag 8 september, start de Week van Lezen en Schrijven. We vragen tijdens deze week (8-14 september) extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland.

Serieuze problemen in dagelijks leven
Lezen, schrijven en/of rekenen is voor 2,5 miljoen volwassenen in Nederland niet vanzelfsprekend. Deze mensen ondervinden serieuze problemen in hun dagelijks leven. Het lezen van een bijsluiter of recept, het invullen van een formulier of een aanvraag doen bij een (overheids)instantie; allemaal dingen die moeite kosten. Het gaat niet alleen om ouderen, maar ook om jongeren die bijvoorbeeld met een taalachterstand van school gaan. Deze groep wordt steeds groter. Het doel van de Week van Lezen en Schrijven is om de maatschappij bewust te maken van dit probleem.

Activiteiten bij bibliotheek Zwijndrecht
De Week van Lezen en Schrijven is de feestelijke aftrap van het nieuwe cursusseizoen voor taalvrijwilligers en deelnemers. Ook staan er de hele week speciale activiteiten rondom lezen, schrijven en rekenen op het programma. Remko Jas, coördinator basisvaardigheden bij de Bibliotheek AanZet: ‘We willen dat meer mensen aan de slag gaan met taal, rekenen en digitale vaardigheden.’

Het programma in de bibliotheek in Zwijndrecht:

Vrijdag 9 september

  • Verhalenbingo
    13.30 – 15.00 uur, locatie Badhuis

Dinsdag 13 september

  • Verhalenbingo &Certificering Taalhuis
    14.00 uur – 15.30 uur, locatie bibliotheek Zwijndrecht Walburg

Meer informatie over alle activiteiten? Kijk op onze website.

Certificering Taalhuis Zwijndrecht
Taalhuis Zwijndrecht kreeg eerder van Taalhuis Drechtsteden een officieel kwaliteitscertificaat. Dat betekent dat het Taalhuis aan belangrijke kwaliteitsnormen voldoet. Tijdens de Week van Lezen en Schrijven is er feestelijke aandacht voor het ontvangen van het certificaat.

Iedereen mag #meedoen
De Bibliotheek helpt mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Iedereen mag #meedoen in de maatschappij namelijk. We bieden het Taalpunt aan, waar één-op-één gekeken wordt naar de beste oplossing van zijn of haar vraag. Naast vragen over lezen en schrijven kun je ook bij de bieb terecht met vragen over de digitale overheid (Informatiepunt Digitale Overheid). Voor al je vragen over je mobiele telefoon, smartphone, laptop, tablet, e-reader of het internet ben je welkom bij het Digitaal Inloopspreekuur. En wie wil leren omgaan met internet en de computer kan aanschuiven bij het Oefenplein / Klik & Tik. Ontdek hier wat de Bibliotheek allemaal kan betekenen.

Meer over de Week van Lezen en Schrijven
Wil je meer weten over de Week van Lezen en Schrijven? Kijk dan op onze website.

Beoordeling Week van Lezen en Schrijven in Zwijndrecht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.