Stichting Jong Zwijndrecht

Vrijwilligersnetwerk Jong Zwijndrecht

Wie zijn wij: Jong Zwijndrecht is een vrijwilligersnetwerk voor jongeren dat gelooft in een samenleving waarin mensen naar elkaar omzien. We inspireren en activeren jongeren en jongvolwassenen om zich in te zetten voor burgers, in de Zwijndrechtse Waard, die (bijna) geen sociaal netwerk hebben. Op deze manier hopen wij Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht een stukje mooier te kunnen maken.

In twee jaar tijd is het ons gelukt om een jongerennetwerk van gemiddeld 150 jongeren te creëren. Deze jongeren worden ingezet bij eenmalige praktische hulpvragen van inwoners die op allerlei manieren bij Jong Zwijndrecht terechtkomen. De afgelopen jaren hebben we laten zien dat jongeren in de Zwijndrechtse Waard gemotiveerd zijn om iets voor anderen te doen. Bijvoorbeeld klussen in huis, boodschappen halen, bellen met mensen die zich eenzaam voelen, tuin onkruid vrijmaken, verhuizen e.d.

Maatschappelijke Diensttijd.

cropped cropped kopie van logo netwerk 1 11213796995846955234
Stichting Jong Zwijndrecht

Vanaf maart 2020 zijn wij gestart met de uitvoer van het YourCube Maatschappelijke Diensttijd-project. Maatschappelijke Diensttijd is een landelijk project waarbij jongeren de kans krijgen zich verder te ontwikkelen door zich in te zetten voor een ander. De manier waarop ligt vooral in handen van hen zelf en ons als organisatie.

Je hebt als jongere zelf de keuze over wat je precies wilt gaan doen. In principe moet je 80 uur vrijwilligerswerk gedaan hebben, inclusief intake etc. Door mee te doen met MDT kan je ook een Europass verdienen. Dat is een Europees erkent certificaat waar jouw ervaringen als vrijwilliger in vastgelegd kunnen worden. Hierdoor krijg je inzicht in jouw sterke punten, en dit kan je bijvoorbeeld weer helpen bij het vinden van een baan in de toekomst, studie of ander vrijwilligerswerk.

Een aantal toffe praktijkvoorbeelden van MDT zijn het voorlezen aan kleine kinderen, leren werken in een make-over winkel of het helpen van kinderen met een taalachterstand.

Ben jij of ken jij iemand die interesse heeft in de Maatschappelijke Dienst Tijd? Stuur dan een mailtje naar mdt@jongzwijndrecht.nl en dan nemen wij contact op!

Kijk voor meer info op  www.jongzwijndrecht.nl

Beoordeling Vrijwilligersnetwerk Jong Zwijndrecht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.