Vier kerst met LEV in Zwijndrecht!

De geboorte van een kind in Bethlehem, tweeduizend jaar geleden, veranderde alles. Kerst anno 2018 verwijst naar die gebeurtenis. Toch beseft lang niet iedereen wat die geboorte betekent voor de actualiteit van het journaal. LEV brengt dat verleden samen met het heden op haar eerste volledige kerstalbum ‘Wat een geweldige nacht!’, dat de opmaat is naar een kersttour in december. En deze kersttour komt voor het eerst naar de Maranathakerk in Zwijndrecht!

Wie afgelopen jaar bij de kerstconcerten van LEV was herinnert zich ongetwijfeld deze geweldige avonden. Op zaterdag 22 december a.s. komt deze populaire band onder leiding van leadzanger Freek van der Brugge naar Zwijndrecht. Dat is het laatste concert in een reeks van acht door het gehele land.

kerstconcerten
LEV – Michaël Terlouw Fotografie-0617

Het eerste kerstalbum van LEV kreeg de afgelopen jaren stapsgewijs vorm. Voor de recente kerstconcerten schreef de band nieuwe kerstliederen en werden bestaande, tijdloze kerstklassiekers in de herkenbare stijl en sfeer van het overige LEV-repertoire gestoken. Het leverde enthousiaste reacties op: aanhoudende waardering die het idee voor een kerstalbum concreet maakte. “We wilden het eenvoudig houden” aldus zanger Freek van der Brugge, “maar de ideeën over wat we wilden delen, gaven ons steeds meer inspiratie.”

‘Wat een geweldige nacht!’, dat in oktober is verschenen, werd zo een volwaardig album met een mengeling van bestaande kerstklassiekers zoals ‘Komt allen tezamen’ en ‘Stille nacht’ en nieuw, eigen materiaal. Met die verzameling liederen belicht LEV kerst zoals het was, zoals het vandaag de dag is en zoals het mag zijn voor mensen..

LEV kiest er voor om op dit kerstalbum niet voorbij te gaan aan veel mensen voor wie er een andere kant aan het kerstfeest is. Door omstandigheden zoals eenzaamheid en verlies is het feest voor hen juist de meest donkere tijd van het jaar. Freek: “Kerst wordt omschreven als een feest van licht, maar dat licht schijnt juist in de duisternis. We hebben geprobeerd op dit album al die invalshoeken een plek te geven en zo recht te doen aan wat die ene nacht, tweeduizend jaar geleden, zo geweldig maakte en zo actueel nu.”

In december trekt LEV door het land voor een kersttour in het teken van ‘Wat een geweldige nacht!’. De avonden krijgen volop kerstsfeer met fakkels, hapjes, choco en glühwein en natuurlijk zowel het bekende kerstrepertoire als de liederen van het nieuwe album.

Kom ook en laat je meenemen naar die geweldige nacht, 2000 jaar geleden, toen de Zoon van God werd geboren in een eenvoudige stal in Bethlehem. Vier samen met ons de geboorte van Jezus en ontdek wat Zijn komst naar de wereld voor jou vandaag betekent. Je kunt je kaarten bestellen via www.truetickets.nl/lev.

kerstconcerten
In december trekt LEV door het land voor een kersttour in het teken van ‘Wat een geweldige nacht!’. Deze kersttour komt voor het eerst naar de Maranathakerk in Zwijndrecht op Zaterdag 22 december 2018!

Concertreeks LEV – ‘Wat een geweldige nacht!’

Vrijdag 7 december 2018, Amersfoort
Zondag 9 december 2018, Middelburg
Vrijdag 14 december 2018, Gouda
Zaterdag 15 december 2018, Vriezenveen
Zondag 16 december 2018, Surhuisterveen
Donderdag 20 december 2018, Zwolle
Vrijdag 21 december 2018, Arnhem
Zaterdag 22 december 2018, Zwijndrecht

Beoordeling Vier kerst met LEV in Zwijndrecht!.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.