Zwijndrecht

Verkenning zonne-energie in gebied Kijfhoek

Zwijndrecht, De energievoorziening in Nederland moet verduurzaamd worden. Iedere gemeente levert daar via de Regionale Energiestrategie (RES) haar bijdrage aan.

Ook in de Drechtsteden hebben de 7 gemeenten, de 2 waterschappen en de provincie gezamenlijk de Regionale Energiestrategie (RES) 1.0 opgesteld. Hierin staat omschreven hoe de gemeenten duurzame energie op gaan wekken om in 2050 energieneutraal te zijn.

Samen met burgers en belanghebbenden is vervolgens in de Drechtsteden een viertal uitwerkingsgebieden vastgesteld (gebieden waarin de grootschalige opwek van zonne-energie mogelijk is). Binnen de gemeente Zwijndrecht ligt het uitwerkingsgebied Kijfhoek.

22 juni informatieavond
Burgercoöperatie Drechtse Energie, Solarfields en Eneco hebben de handen ineengeslagen om de mogelijkheden voor een zonnepark samen met de omgeving te onderzoeken. Op 22 juni van 19.00 – 21.00 uur is er een eerste informatieavond in Florensis, Langeweg 77-85 in Hendrik-Ido-Ambacht. Wij vragen iedereen zich van tevoren aan te melden via zonneparkkijfhoek@drechtseenergie.nl.

Programma
Tijdens de bijeenkomst vertelt Jacqueline van Dongen, wethouder van de gemeente Zwijndrecht met de portefeuilles Energietransitie en Ruimtelijke Ordening, meer over het regionaal doorlopen proces, de gemaakte afspraken en het aangewezen uitwerkingsgebied. Er zijn verschillende kraampjes, waar uitleg gegeven wordt over het initiatief, de huidige status, participatie en de vervolgstappen.

Meer informatie
Inwoners die meer willen weten kunnen terecht op https://denkmee.drechtstedenenergie.nl/denkmee/projects/11156
Na afloop van de bijeenkomst worden de veel gestelde vragen en antwoorden hier geplaatst.

Beoordeling Verkenning zonne-energie in gebied Kijfhoek.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.