5
(2)

Zwijndrecht: Het water in de Oude Maas staat maandag 10 februari 2020 iets hoger dan eerder verwacht. Het gevolg is dat de kade in het gebied Veerplein/Zomerlust onder water komt te staan.

Rijkswaterstaat heeft de verwachte waterstand voor maandag iets aangepast.
De hoogste waterstanden die Rijkswaterstaat de komende periode verwacht, zijn:
– 1,91 meter boven NAP op maandag 10 februari tussen 5.50 uur en 6.20 uur;
– 2,23 meter boven NAP op maandag 10 februari tussen 17.00 uur en 17.40 uur;
– 2,16 meter boven NAP op dinsdag 11 februari tussen 05.30 uur en 06.00 uur.

Voorzorgsmaatregelen
Er worden uit voorzorg waterbakken geplaatst op de stoep vanaf hoek Veerplein-Zomerlust over de Schuitenwal, Nieuwstraat en aardewal Maaspad. De plaatsing van deze waterbakken start op maandagochtend 10 februari. Hiermee worden de straten Zomerlust, Schuitenwal en Nieuwstraat afgesloten. Ook heeft de gemeente vloedschotten paraat die worden gebruikt als dat nodig is.

Parkeerverbod
Uit voorzorg geldt er vanaf zondag 9 februari 18.00 uur een parkeerverbod in het gebied Maasplein/Veerplein/Zomerlust. Dit is met borden aangegeven. Ook de standaardborden die waarschuwen voor water op de kade zijn uitgeklapt. Bewoners en ondernemers in dit gebied zijn hier persoonlijk over geïnformeerd.

Meer informatie
De gemeente houdt de situatie in de gaten en neemt indien nodig aanvullende maatregelen. De actuele waterstand is te volgen via https://waterinfo.rws.nl. Algemene informatie over maatregelen bij hoog water leest u op op onze webpagina over hoog water.

Nieuwsbericht 7 februari 2020
Op maandag 10 februari 2020 wordt door Rijkswaterstaat een verhoogde waterstand van +2.19 m boven NAP in de Oude Maas verwacht. Uit voorzorg plaatst de gemeente vrijdag 7 februari borden met de waarschuwing om maandag 10 februari vanaf 16.00 uur niet meer te parkeren op Zomerlust, Veerplein (halverwege) en Maasplein (parkeerplaats). Ook de standaardborden worden uitgeklapt.

Aanvullende maatregelen
De gemeente houdt het goed in de gaten en neemt indien nodig aanvullende maatregelen. Algemene informatie over maatregelen bij hoogwater leest u op https://www.zwijndrecht.nl/Inwoners/Veiligheid/Hoog_water. Foto: Gemeente Zwijndrecht.

Hoeveel sterren geef jij voor dit bericht?

Klik op de sterren om dit bericht te beoordelen.

Gemiddelde aantal sterren voor dit bericht 5 / 5. sterren tellen: 2

Tot nu toe geen sterren voor dit bericht! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Bedankt voor je beoordeling.

Volg ons ook op social media!

By Redactie Zwijndrecht.info

Op onze lokale website www.zwijndrecht.info en Facebook Pagina zwijndrecht.info plaatsen we regelmatig een mix van luchtig nieuws uit Zwijndrecht en informatie over Detailhandel & Bedrijven, Sport, Evenementen, maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen, Foto’s, en meer goedetips uit de regio. (Sinds 1 september 2014) Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws uit en in Zwijndrecht en omstreken (Zwijndrecht, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Drechtsteden). Meld ook uw nieuws aan via Nieuws@Zwijndrecht.info