Trouwambtenaar Braber voltrekt 500ste huwelijk

Zaterdag 21 augustus 2021 voltrok trouwambtenaar Marien Braber zijn 500ste huwelijk. Voorafgaand aan de huwelijksceremonie die hij in Hotel ARA in Zwijndrecht mocht begeleiden, werd de verraste Braber in het zonnetje gezet door zijn collega trouwambtenaren.

Braber (echtgenoot, vader en grootvader en zelf ook getrouwd) is al 25 jaar buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs) in de gemeente Zwijndrecht. Hoewel hij inmiddels is gepensioneerd, zit hij bepaald niet stil. In zijn woonplaats Hendrik-Ido-Ambacht is hij lid van de gemeenteraad en in Zwijndrecht is hij een veelgevraagd trouwambtenaar en kind aan huis bij diverse trouwlocaties binnen Zwijndrecht.

Collega Peter Kuijmans van de gemeente Zwijndrecht zegt: “Wat Marien kenmerkt, is zijn tomeloze inzet voor de bruidsparen. Hij is altijd bereid nieuwe trouwambtenaren op te leiden en de fijne kneepjes van het vak te leren. Met zijn souplesse denkt hij ook altijd in oplossingen. Vooral tijdens de coronapandemie kwam dat zeer van pas, omdat we te maken hadden met allerlei beperkende maatregelen.”

De verwachting is dat de 66-jarige Braber, ook al heeft hij nu zijn 500ste ceremonie begeleid, nog een tijd doorgaat. Kuijmans: “Marien is een zeer waardevolle collega. Een ervaren oudere collega weliswaar, maar met een jonge en speelse geest.”

Gemiddelde score: 5.0 uit 5 (1 stemmen)
5 sterren
1
4 sterren
0
3 sterren
0
2 sterren
0
1 ster
0
Ingrid Durivou

Grandioos!

Dit kwam bij mij op: grandioos!!! Omdat ik je een heel fijn mens vind! Ik mocht jou een tijdje helpen als bode bij de huwelijken en dat was geweldig! Jij deed altijd alles om er een fijne ceremonie van te maken! Ook ik wilde jouw als mijn trouwambtenaar omdat altijd alles moge lijk was!!! Dus niets te veel gezegd: ik vind je grandioos!!! Groeten van Ingrid!

12 maanden geleden

Beoordeling Trouwambtenaar Braber voltrekt 500ste huwelijk.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.