Start uitvoering polder Buitenland Heerjansdam fase 2

0
(0)

Met de opening van de speelpolder in polder Buitenland/Heerjansdam in 2018 is de inrichting van het recreatief gebied aan de zuidkant van Heerjansdam ingeluid. In de laatste week van augustus start de inrichting
van de tweede fase: het waterrijk, het groenrijk en de stilteplek.

Met de tweede fase krijgt het wandelnetwerk in polder Buitenland/Lage Nesse een inrichting die bijdraagt aan de biodiversiteit van het gebied en de aantrekkelijkheid voor wandelaars. Bij de dijk ontstaat een langgerekt gebied met veel water en natuurvriendelijke oevers. In de richting van Heerjansdam gaat het bloemrijk grasland de verbinding vormen naar Landgoed het Buitenland toe. De polder sluit in de richting van Kleine Lindt met een stilteplek. Speelpolder Heerjanneke wordt aangevuld met barrière vrije speeltoestellen, zodat kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen in de natuurlijke omgeving.

Samenwerking

De inrichting van Polder Buitenland maakt het buitengebied van Zwijndrecht nog completer als recreatieve voorziening. In de afgelopen jaren hebben de gemeente Zwijndrecht, Staatsbosbeheer, het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde en de provincie Zuid-Holland samen gewerkt aan de inrichting voor dit gebied. In 2019 is het Bestemmingsplan onherroepelijk geworden en zijn de detailplannen voor de tweede fase verder uitgewerkt.

Hoeveel sterren geef jij voor dit bericht?

Klik op de sterren om dit bericht te beoordelen.

Gemiddelde aantal sterren voor dit bericht 0 / 5. sterren tellen: 0

Tot nu toe geen sterren voor dit bericht! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Bedankt voor je beoordeling.

Volg ons ook op social media!

Geef een reactie!