Oostendorp Nederland

SPORTCLUBS IN ZWIJNDRECHT KIEZEN GEZAMENLIJK VOOR DUURZAAMHEID

Zwijndrecht, Gemeente Zwijndrecht en de sportverenigingen gaan samen met Oostendorp Nederland de conventionele verlichting op 10 sportparken vervangen door duurzame LED-verlichting. De in totaal 249 Philips OptiVision LED-armaturen gaan zorgen voor meer dan 50% minder energieverbruik per jaar

GROTE STAPPEN IN VERDUURZAMING BIJ SPORTCLUBS ZWIJNDRECHT
Al enkele jaren speelt de grote wens binnen de gemeente Zwijndrecht om alle sportclubs binnen de gemeente te verduurzamen. In 2022 en 2023 worden daar grote stappen in gemaakt.

Op donderdag 31 maart werd hierin een belangrijke stap gezet en is het contract tussen de gemeente Zwijndrecht en Oostendorp Nederland voor het ‘verLEDden’ en uitbreiden van de verlichting op verschillende sportvelden getekend. De overeenkomst heeft tevens betrekking op 10 jaar onderhoud aan de installaties, wat betekent dat er ook een duurzame samenwerking wordt aangegaan. Als gevolg van het gemeentebeleid en frequent overleg met verenigingen wordt er bewust gekozen voor verduurzaming. Sportclubs hebben hier als gebruiker van de gemeentelijke sportaccommodaties veel profijt van.

VERDUURZAMING, LAGERE ENERGIEKOSTEN EN LANGERE LEVENSDUUR
De intelligente sportveldverlichtingssystemen dragen bij aan het verlagen van de energiekosten en andere operationele uitgaven. Slimme verlichtingssystemen verbeteren de kwaliteit van licht en met de besturingssystemen van Ralph kunnen de lichtinstellingen gemakkelijk worden bediend en afgestemd worden op de activiteiten die er op de velden plaatsvinden.

Overstappen op LED draagt bij aan de duurzaamheidsambities van de sportclubs en de gemeente Zwijndrecht. LED-verlichting reduceert het totale kWh-verbruik per jaar en dat helpt de totale CO₂-uitstoot te verminderen. Ook heeft LED-verlichting een langere levensduur, zodat de lampen veel minder vaak vervangen hoeven te worden. Bij het aanzetten geeft LED bovendien direct 100% licht. Toepassingen die uitstekend aansluiten bij de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Zwijndrecht.

SPORTVERENIGINGEN BELEVEN SPORTPRESTATIES IN HET JUISTE LICHT
De LED-verlichting wordt uitgevoerd bij deze sportverenigingen in Zwijndrecht:
·       H.S.V. Honk- en Softbal
·       ZVV Pelikaan
·       ZBC ‘97
·       VV Groote Lindt
·       VV Heerjansdam
·       TV Heer Jan
·       CKV Albatros / SV Conventus
·       ZLTC De Drie Heugels
Op naar een duurzame samenwerking!

Over gemeente Zwijndrecht
De gemeente Zwijndrecht heeft de opgave om te werken aan een goede leefomgeving, voor nu, en voor de volgende generaties. In het Raadsprogramma 2018-2022 staat vermeld dat duurzaamheid, klimaatadaptatie, de energietransitie en de omslag naar een circulaire economie essentieel zijn om ons voor te bereiden op de toekomst. Zwijndrecht moet een gemeente zijn waar iedereen fijn kan wonen, werken en verblijven. Alleen op deze manier kan het, aldus de gemeente Zwijndrecht, een toekomstbestendige gemeente vormen.

Over Oostendorp Nederland
Sporttalent in de spotlights zetten, is al 60 jaar het talent van Oostendorp Nederland. Oostendorp Nederland is dé marktleider in innovatieve sportveldverlichting en geavanceerde lichtregelsystemen. De (LED)oplossingen verlichten het talent van honderdduizenden sporters op tal van sportterreinen. Van lokale hockeyclubs tot gerenommeerde tennisbanen…tot diverse betaald voetbalclubs.

Beoordeling SPORTCLUBS IN ZWIJNDRECHT KIEZEN GEZAMENLIJK VOOR DUURZAAMHEID.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.