ROTARY

ROTARY RALLY KOMT ER WEER AAN

Zwijndrecht, De Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel kan na twee verloren Corona-jaren dit jaar eindelijk weer de jaarlijkse Rotary Rally gaan organiseren. Zoals gewoonlijk wordt deze rally op de derde zaterdag van September gereden, dus dit jaar op 17 september. Het aan deze rally verbonden goede doel is deze keer Stille armoede basisschoolkinderen.

De Rotary Rally is een ontspannen en recreatieve puzzelrit, waaraan zowel ervaren rijders meedoen als minder ervaren puzzelritrijders. De deelnemers kunnen met hun gewone auto meerijden, maar er is ook gelegenheid om met z.g. vintage car mee te doen. En dit jaar is er voor het eerst ook een categorie voor elektrische auto’s. De start is op de grens van Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht vanaf de parkeerplaats van Florensis en na afloop keren de rijders terug bij Ames aan de Langeweg. Het feitelijke rallygedeelte wordt gereden in West-Brabant in de omgeving van Etten-Leur.

De Rotary Rally is een van de twee grote acties van Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel om gelden voor goede doelen op te halen. Eerder dit jaar werd in dit kader tijdens de Verkerkloop een speciale Bedrijvenloop georganiseerd, waardoor geld bijeen werd gebracht voor het momenteel aan te leggen Rotary Verkerk Bos aan de Lindeweg bij Heerjansdam. De Rotary Rally heeft de verlichting van stille armoede van basisschoolkinderen als doel uitgekozen.

De beide Rotarclubs in Zwijndrecht hebben zich dit jaar al intensief beziggehouden met het thema armoede in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht en daar een speciale conferentie over georganiseerd met de betrokken organisaties. De op te halen gelden bij deze rally zullen in samenwerking met de Stichting Quiet worden besteed om deelname van leerlingen aan diverse extra schoolactiviteiten mogelijk te maken voor kinderen die daar anders niet aan mee kunnen doen.

Beoordeling ROTARY RALLY KOMT ER WEER AAN.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.