Gemeentehuis Zwijndrecht

Rekenkamercommissie Zwijndrecht: Uitvoering subsidiebeleid kan beter

Een onderzoek door de rekenkamercommissie naar de uitvoering van het subsidiebeleid laat een aantal gebreken zien in de uitvoering. De kern van het onderzoeksrapport is dat de gemeente zich bij het verstrekken van subsidie niet houdt aan de door de raad en/of het college vastgestelde spelregels.

De rekenkamercommissie adviseert uitvoeringspraktijk en spelregels weer bij elkaar te brengen. Dit kan op twee manieren: het aanpassen van de spelregels of het aanpassen van de praktijk. Welke keuze daarin wordt gemaakt is een politieke keuze, daarin kan de rekenkamercommissie niet adviseren.

Daarnaast ziet de rekenkamercommissie dat beschikkingen aan de verenigingen waarin de hoogte van de subsidie staat vermeld pas na de start van het jaar verstrekt worden. Daardoor vermindert de grip van de raad en het college op grotere subsidieontvangers.

Ook de informatievoorziening richting raad kan beter.
De rekenkamercommissie constateert daarnaast dat het stellen van doelen en voorwaarden aan de subsidieontvangers en een goede dossiervorming binnen de organisatie beter kan.
De rekenkamercommissie doet met betrekking tot deze conclusies diverse aanbevelingen gericht op een uitvoeringspraktijk waarbij meer grip bestaat op subsidiegelden gebaseerd op beter afgestemde verwachtingen tussen gemeenteraad, college en subsidieontvangers.

Het complete rapport “Quick scan” subsidiebeleid vindt u in de bijlage en op de gemeente website http://www.raadzwijndrecht.nl/ bij Rekenkamer Publicaties.

2017 05 11 Quick Scan subsidiebeleid Zwijndrecht rapport rekenkamercommissie

 

Beoordeling Rekenkamercommissie Zwijndrecht: Uitvoering subsidiebeleid kan beter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.