Rehan (9) uit Zwijndrecht wint BiebBouwers Minecraftchallenge in Bibliotheek Walburg

Muren van glas, een robot achter de servicebalie en een verdieping vol 3D-printers en VR-Reality: Rehan Rietvelt (9) uit Zwijndrecht ontwierp zijn ‘bibliotheek van de toekomst’ tijdens de BiebBouwers Minecraftchallenge en won de eerste prijs. Afgelopen zaterdag vond prijsuitreiking plaats in Bibliotheek Walburg.

Ruim twee weken heeft Rehan intensief gebouwd aan zijn hypermoderne bieb. ,,Als je plaatjes opzoekt van gebouwen uit de toekomst zie je vaak veel glas, daarom heb ik dat ook zo gedaan’’, legt hij uit. Zijn bibliotheek huisvest niet alleen boeken, maar ook 3D-printers en een robot. ,,Misschien komt dat er later wel echt’’, stelt hij enthousiast. Wat hij het leukst vindt aan het bouwen met Minecraft? ,,Dat is voor mij toch wel de creativiteit.’’

Rehan (9) uit Zwijndrecht wint BiebBouwers Minecraftchallenge in Bibliotheek Walburg

Bieb van de toekomst
Minecraft laat zich het best omschrijven als virtueel lego en stelt kinderen in de gelegenheid te bouwen wat ze maar willen. Zo ontwikkelen kinderen zich spelenderwijs op het gebied van ruimtelijk inzicht en informatie- en ict-vaardigheden. De Bibliotheek AanZet organiseert dan ook vaker activiteiten rondom gaming, zoals social gaming, serious gaming en in de Stadsbibliotheek Dordrecht vind je zelfs het gaming museum.

Voor deze wedstrijd kregen deelnemers de opdracht hun fantasie de vrije loop te laten en hun ultieme bibliotheek van de toekomst te creëren. Van het eindresultaat konden de architecten in spé een screenshot of een filmpje opsturen. Een jury van Minecraftexperts koos vervolgens uit alle 14 inzendingen het ontwerp van Rehan. Afgelopen zaterdagochtend nam hij zijn prijs in ontvangst: Het Minecraft-bordspel en een bijbehorend T-shirt. ,,We hebben het spel afgelopen weekend gespeeld. Het is heel leuk en ik heb ook al een keertje gewonnen’’, vertelt Rehan tot slot.

Beoordeling Rehan (9) uit Zwijndrecht wint BiebBouwers Minecraftchallenge in Bibliotheek Walburg.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.