PAK AAN! Is er voor inwoners die met hun initiatieven Zwijndrecht

PAK AAN! Meer kans voor initiatieven van inwoners in Zwijndrecht

Heb je een idee of plan voor de buurt of de stad? Dan is PAK AAN! de manier om dit verder te brengen. De gemeente Zwijndrecht heeft met PAK AAN! een nieuwe aanpak ontwikkeld Voor inwoners is het daardoor gemakkelijker om een initiatief ook echt tot stand te brengen en uit te voeren.

PAK AAN!
PAK AAN!

Het zijn de inwoners, maatschappelijke partners en ondernemers die Zwijndrecht ‘maken’. De gemeente stimuleert dit met deze nieuwe aanpak en geeft zo meer ruimte aan initiateven.

Wethouder Jolanda de Witte (Samenlevingsgericht werken): “Als je als inwoner een idee hebt, merk je dat het nog niet zo gemakkelijk is om dat te realiseren. Er komt van alles bij kijken. Gaandeweg zie je dan dat mensen afhaken.

We willen inwoners dan ook helpen hun ideeën en plannen ook uit te voeren. Het mooie van PAK AAN! is dat inwoners samen aan de slag gaan en iets maken of organiseren, waar ook anderen van kunnen profiteren. Dat willen wij als gemeente graag ondersteunen.”

Gemeente denkt mee en helpt
Bij het opzetten van een inwonersinitiatief kan de gemeente bijvoorbeeld inwoners helpen om in contact te komen met de juiste personen, meekijken waar een ruimte te vinden is of attenderen op subsidiemogelijkheden.

De initiatiefnemer blijft de eigenaar van het initiatief. De gemeente is slechts ondersteunend. De inwoner die met een idee of initiatief komt bij de gemeente, krijgt daar één aanspreekpunt. Zo wordt de initiatiefnemer niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Dit is handig omdat de contactpersoon de verbindingen legt binnen het gemeentehuis.

Spelregels
Om snel en makkelijk te kunnen reageren op initiatieven van inwoners zijn er een paar simpele spelregels opgesteld. Op basis daarvan kan vrijwel altijd snel en positief gereageerd worden op verzoeken om ondersteuning van een initiatief. Draagvlak bij meerdere inwoners, en zorgen voor verbinding in de straat of buurt, zijn daar enkele van.

Contact
Wie een idee heeft voor de buurt of stad en hierover van gedachten wil wisselen, kan contact opnemen met het PAK AAN! team. Kijk hiervoor op www.pakaanzwijndrecht.nu of bel tussen 8 en 17 uur naar (078) 770 8182. Mailen kan natuurlijk ook via pakaan@zwijndrecht.nl. En like de speciale PAK AAN! facebookpagina op https://www.facebook.com/pakaanzwijndrecht/.

 

Beoordeling PAK AAN! Meer kans voor initiatieven van inwoners in Zwijndrecht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.