Opening veilige oversteekplaats aan de Karel Doormanlaan

Wethouders geven met opening veilige oversteekplaats startschot voor verkeersacties

opening veilige oversteekplaats
opening veilige oversteekplaats

Zaterdag 29 oktober 2016 openen de wethouders Robert Kreukniet en Aaike Kamsteeg om 11.00 uur een veilige oversteekplaats aan de Karel Doormanlaan in Zwijndrecht en geven daarmee het startschot voor een aantal verkeersacties in de wijken Kort Ambacht en Noord.

De veilige oversteekplaats is aangelegd in het kader van het project: Veilig verkeer? Ja het KAN!

De gemeente staat samen met VVN met een promotietent tegenover de Lidl aan de Karel Doormanlaan. Iedereen die weet hoe de verkeerssituatie in wijk Kort Ambacht verbeterd kan worden is dan welkom. Er zijn ook ludieke acties.
De feestelijke opening van de veiligere oversteekplaats is de kick-off voor een scala aan verkeersacties in zowel Kort Ambacht als Noord. De acties zijn onderdeel van het uitvoeringsprogramma KAN en hebben als doel de verkeersveiligheid te vergroten via voorlichting, participatie en ludieke acties

De exacte data voor de acties zijn vanaf november te vinden op Facebook pagina’s: Zwijndrecht Wijk Noord en Zwijndrecht wijk Kort Ambacht.

Achtergrond
De verkeersacties in samenwerking met VVN maken onderdeel uit van het actieplan KAN. Dit plan is opgesteld in 2015 naar aanleiding van de uitkomsten van de zogenaamde wijktafels. Destijds hebben de bewoners aangegeven waar de gemeente Zwijndrecht naar hun mening extra inzet moet plegen.

opening veilige oversteekplaats
opening veilige oversteekplaats

Beoordeling Opening veilige oversteekplaats aan de Karel Doormanlaan.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.