sticker hoge nood bij gemeentehuis9073005228767271347. scaled

Openbare toiletten herkenbaar met sticker Hoge Nood

Bij het gemeentehuis van Zwijndrecht is sinds donderdag 9 januari de sticker Hoge Nood te zien. Dit betekent dat mensen die gebruik willen maken van een openbaar toilet hiervoor het gemeentehuis in mogen gaan, als deze geopend is. De gemeente hoopt dat ondernemers in Zwijndrecht, waaronder winkeliers, dit voorbeeld zullen volgen en daarmee toiletten voor bezoekers beschikbaar stellen.

De raadsfracties D66 en ZPP pleitten vorig jaar bij motie voor meer bekendheid van openbaar toegankelijke toiletten.

sticker hoge nood bij gemeentehuis9073005228767271347.
Op de foto van links naar rechts: Wethouders Tycho Jansen en Jacqueline van Dongen, coördinator Sarah Zenzen en de raadsleden Sabine Schipper en Evelien van der Linden

Er zijn mensen die de deur niet uit durven, omdat ze bang zijn niet op tijd een toilet te vinden. Plekken waar mensen even gebruik mogen maken van het toilet zijn er wel, maar vaak zijn ze niet bekend.

Sticker bij ingang gemeentehuis
Raadsleden Sabine Schipper (D66) en Evelien van der Linden (ZPP) plakten donderdag 9 januari samen met de wethouders Tycho Jansen en Jacqueline van Dongen de Hoge Nood sticker bij de ingang van het gemeentehuis.

HogeNood app
De gemeente wil met HogeNood in kaart brengen waar bezoekers in Zwijndrecht nog meer gebruik kunnen maken van een toilet. Er is een speciale app HogeNood en website www.hogenood.nu waarop toegankelijke toiletten zijn vermeld. Aan ondernemers heeft de gemeente per brief gevraagd om zich aan te melden via de website van HogeNood. De gemeente Zwijndrecht wil een gastvrije stad zijn die ook daardoor aantrekkelijk is om te bezoeken.

Beoordeling Openbare toiletten herkenbaar met sticker Hoge Nood.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.