Bewoners van hoogbouw kunnen vanaf nu groente fruit en etensresten scheiden

Ook bewoners van flats en appartementen kunnen groente-, fruit- en etensresten scheiden

Zwijndrecht: Een bananenschil, een appelklokhuis, een visgraatje of wat oude broodkorsten. Vanaf deze week wordt het voor bewoners van de hoogbouwlocaties in Zwijndrecht en Heerjansdam makkelijker om hun afval gescheiden aan te bieden. De eerste containers voor groente-, fruit- en etensresten zijn geplaatst en klaar voor gebruik. Wethouder Jacqueline van Dongen mocht als een van de eersten haar biozakje met etensresten weggooien.Wethouder Van Dongen gooit als een van de eerste haar biozakje etensresten weg 1

Afval scheiden makkelijker maken
Bewoners van flats en appartementen deden tot vorige week hun afval van groente-, fruit- en etensresten in één vuilniszak bij het restafval. Dit is niet langer nodig. Bij een gedeelte van de hoogbouw in Zwijndrecht en Heerjansdam zijn nu containers voor groente-, fruit- en etensresten geplaatst. Inwoners kunnen hun groente-, fruit- en etensresten 24 uur per dag kwijt in de daarvoor bestemde afvalcontainers in de wijk. De afvalcontainers bij de overige hoogbouw in Zwijndrecht volgen begin 2022. Bewoners worden hierover door HVC geïnformeerd.

Wethouder Jacqueline van Dongen: “Regelmatig hoor ik van bewoners uit de hoogbouw dat zij graag hun groente- en fruitresten, etensresten of oude bloemen willen scheiden van het restafval, maar dat niet kunnen doen omdat er bij hun woningen nog geen container staat. Vanaf deze week is dat op verschillende plekken in Zwijndrecht en Heerjansdam wél mogelijk. En begin 2022 bij alle hoogbouw in de gemeente.”Gert Jan de Waard directeur inzameling HVC is blij met de stap van de gemeente

Groente-, fruit- en etensresten afval wordt groen gas of compost
Gescheiden afval kan goed gerecycled worden. Inwoners van Zwijndrecht en Heerjansdam kunnen een belangrijke bijdrage leveren om ervoor te zorgen dat het afval nuttig wordt hergebruikt. Van groente-, fruit- en etensresten kan namelijk groen gas en compost worden gemaakt. Zo vormt afval de basis voor nieuwe producten.

“Groente-, fruit- en etensresten kun je eigenlijk geen afval noemen. Er wordt schone energie uit gewonnen en compost van gemaakt. Het is zonde om het weg te gooien bij het restafval! Afval scheiden wordt het nieuwe weggooien”, zegt Van Dongen.

Gert-Jan de Waard, directeur inzameling bij HVC: “We zijn blij met de stap van de gemeente Zwijndrecht dat bewoners van flats en appartementen nu ook hun groente-, fruit- en etensresten kunnen scheiden. Dat betekent meer waardevolle grondstoffen waar we compost en groen gas van maken. Een echte win win situatie!”

AfvalcoachesAfvalcoaches van HVC gaan met bewoners in gesprek over afvalscheiding 1
De afvalcoaches van HVC gaan de komende maanden met inwoners in gesprek over het scheiden van groente, fruit en etensresten en geven handige tips. Dit doen zij rondom de plekken waar de GFE containers geplaatst zijn. Ook delen zij biozakjes uit voor groente-, fruit- en etensresten in de keuken. Speciaal composteerbare biozakjes mogen in de GFE container.

Meer weten?
Meer weten over afval scheiden? Ga dan naar www.zwijndrechtgaatduurzaam.nl/circulair. Meer informatie van HVC over afval scheiden vindt u in de HVC-app of via www.hvcgroep.nl/afval.

Gemiddelde score: 1.0 uit 5 (3 stemmen)
5 sterren
0
4 sterren
0
3 sterren
0
2 sterren
0
1 ster
3
Leanne Reedijk

Milieustraat

Weg met die container, en neem die stinkende groene kolos ernaast ( voor het pastic) dan ook gelijk mee!!!
Iedereen in deze buurt heeft namelijk een “groen”container en een “plastic” container. Totaal overbodig en geldverspilling, om maar te zwijgen over de stank en rotzooi die deze “milieustraat” veroorzaakt in onze buurt!!!

8 maanden geleden
R de vries

Slechte aktie en nul communicatie

Iemand heeft bij ons verzonnen een derde afval apparaat te plaatsen.
Zonder overleg en bestemd schijnbaar voor hoogbouw.
Wat een gepruts en zelfverheerlijking van de gemeente.
Iedereen hier heeft een groen container.
Tevens is er 3 x opnieuw getegeld om er überhaupt bij te komen .
Wat een geldverspilling.
Gemeente ga je schamen en geef je geld aan goede zaken bijvoorbeeld het munnickenpark.
En overleg eens op een nette manier met de betrokken bewoners.

8 maanden geleden
Danielle Stenssen

Inruilen voor glasbak?

Als ik dan een voorstel mag doen: kunnen we er nog een glasbak van maken? Daar wordt ongetwijfeld dankbaar gebruik van gemaakt!

8 maanden geleden
Jos van Beek

Hoogbouw??????

Sinds kort ook zo’n ding op de parkeerplaats Opera / Bolero
Kan iemand mij vertellen waar we hier de genoemde hoogbouw kunnen vinden?
Totaal overbodig deze plaatsing alle bewoners hier hebben “ groene” container
Nog zo’ n smerig ding op de parkeerplaats, ik zeg weg dat ding , schiet volledig z’n doel voorbij

8 maanden geleden
E v Helden

Waardeloos

Er is hier geen hoogbouw de gemeente heeft haar huiswerk zeer slecht gedaan.
Ook de plaatsing van de container is zeer inefficiënt

Groet E van Helden

8 maanden geleden

Beoordeling Ook bewoners van flats en appartementen kunnen groente-, fruit- en etensresten scheiden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.