Onverwachts succes voor Praktische hulp bij hoarding

Zwijndrecht – Amper drie maanden na de lancering van de website ‘HELP, ik wil mijn huis terug!’ weet Yvonne Blenk, initiatiefneemster en oprichter van het gelijknamige bedrijf, dat de juiste toon getroffen is in haar benadering van problematische verzameldrift, oftewel hoarding.

HELP, ik wil mijn huis terug
HELP, ik wil mijn huis terug

Een bekend symptoom van hoarding is dat men zichzelf geen hoarder vindt, maar de aanmeldingen voor ‘Praktische hulp bij hoarding’ stromen binnen van mensen die zichzelf toch heel erg herkennen in de verhalen op de website.

Tv-programma’s als ‘Mijn leven in puin’ en ‘Verslaafd aan verzamelen’ zijn zeer populair, maar een schrikbeeld voor mensen die het aangaat.
Het frustreert Yvonne dat een algemeen beeld is ontstaan van luie, vieze mensen, die ‘even’ een schoonmaakploeg in hun volgepakte huis moeten toestaan om vervolgens weer een ‘normaal’ leven te kunnen oppakken.

Op HELP, ik wil mijn huis terug heeft Yvonne haar jarenlange ervaringen met hoarders opgetekend in de vorm van korte, luchtige verhalen, verweven met praktische informatie over hoarding en handige tips, ook voor bijvoorbeeld radeloze familieleden.

Het beoogde doel, nl hoarding uit de taboesfeer te krijgen, lijkt al te zijn behaald, gezien de ontvangen reacties. De lezer wordt uitgedaagd toch vooral de schaamte te overwinnen en dat kan anoniem via de gratis WhatsApp dienst.

De titel blijkt treffend gekozen, want de eerste appjes beginnen steevast met: Ja, ik wil mijn huis terug!

Tot nu toe kwamen mensen met een dergelijk probleem niet verder dan een zgn. opruimcoach of, verwerpelijk volgens Yvonne, werden behandeld met medicatie.

‘HELP, ik wil mijn huis terug!’ zorgt voor een werkelijk praktische aanpak.
Zodra er van de overvloed aan spullen een sortering is gemaakt worden de spullen die weg mogen ook echt afgevoerd. Of naar de milieustraat, of naar een gewenste instantie voor hergebruik. Dit, omdat mensen met verzameldrift heus wel op kunnen ruimen, maar zij overzien vaak niet wat er dan vervolgens mee moet gebeuren.

Er is geen standaard aanpak, maar het hele proces gebeurt met respect voor de cliënt en wordt constant getoetst op wat de cliënt zelf aankan.

Diverse mensen wonen inmiddels in een opgeruimde, frisse woning en zijn super enthousiast. “Ik heb niet alleen mijn huis terug, maar ook mijn leven!” is inmiddels een veel uitgesproken zin die door cliënten uitgesproken werd.

 

Beoordeling Onverwachts succes voor Praktische hulp bij hoarding.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.