Kinderboerderij de Kiboe-hoeve

Nieuwbouw Kinderboerderij de Kiboe-hoeve in Develpark op een nieuwe locatie

Als het aan het college van B&W van Zwijndrecht ligt dan komt er een nieuwe basisboerderij op een nieuwe locatie in het zuiden van het Develpark met als toevoeging een kas en een marktkraam. Dit voorstel wordt dinsdag 15 juni vanaf 19.30 uur in de carrousel vergadering behandeld.

De Stichting vrienden van de Kinderboerderij de Kiboe-hoeve is zeer blij met het feit dat het college onze opvatting onderschrijft dat de technische staat van de gebouwen en de infrastructuur zodanig is dat er van nieuwbouw sprake moet zijn en dat de tijd van pappen en nathouden voorbij is. Als Stichting zijn we niet pertinent tegen deze nieuwe locatie, maar dan moet er wel een duidelijke meerwaarde zijn.

Na bestudering van de stukken zijn wij niet overtuigd geraakt van de noodzaak van verplaatsing en zijn van mening dat er op de huidige plek (ver)nieuwbouw moet plaatsvinden want wat goed is op en aan de huidige locatie moet je behouden (bv karakteristieke hoofdgebouw en het huidige padenplan). Maar ook het (sociale)dierenwelzijn kan op de huidige locatie beter gegarandeerd worden dan op de nieuwe locatie.

De nieuwe plek is gelegen in het hondenlosloopgebied en wordt geheel door hekken omgeven terwijl de huidige locatie voor ¾ door water omgeven is. En de wens van het college om een kas, marktkraam toe te voegen en een nieuwe multifunctionele ruimte te realiseren en de wettelijke eisen voor dierenverblijven vragen eerder om meer dan om minder ruimte en dan is teruggaan van 1,5 ha naar 1,2 ha geen logische keuze. Als Vrienden zullen we dinsdag voor de behandeling in de raad gebruik maken van ons inspreekrecht en zijn benieuwd wat de vele bezoekers van de Kinderboerderij de Kiboe-hoeve vinden van het collegevoorstel

Angela Bek

Vlak naast de hangjongeren plek? En dan gaat er een stuk af van het park wat toch al niet zo groot is om met je hond te lopen.
Waarom niet renoveren?? Het ligt nu toch op een goed perceel waar de dieren ruimte en rust hebben??

1 jaar geleden

Beoordeling Nieuwbouw Kinderboerderij de Kiboe-hoeve in Develpark op een nieuwe locatie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.