Cascade

Muzikale solovoorstelling ‘In het licht’ te zien in Cascade

HENDRIK-IDO-AMBACHT – De muzikale solovoorstelling ‘In het licht’ is gebaseerd op het indrukwekkende boek van Karin Bloemen. Donderdag 24 februari brengt Solo Stories de voorstelling in Cascade.

Tijdens het optreden van een zangeres dwalen haar gedachten af naar haar jeugd. Jaren die getekend zijn door gruwelijke gebeurtenissen in haar jeugd. Wat doet het met een jong meisje als de personen die je moeten beschermen het op je hebben voorzien? Waarom greep niemand in? En hoe vind je de kracht om niet langer te zwijgen?
‘In het licht’ is een aangrijpende en belangrijke monoloog over misbruik, gebaseerd op het autobiografische boek ‘Mijn ware verhaal’ van Karin Bloemen. Gespeeld door Lisse Knaapen (o.a. ‘Emma wil leven’, ‘Soldaat van Oranje’ en ‘SKY’), met nieuwe muziek van Ellen ten Damme.

Karin Bloemen: “Ik vind het heel bijzonder dat er naar aanleiding van ‘Mijn ware verhaal’ een theatervoorstelling komt. In mijn eigen theatervoorstellingen zat wel eens een kleine verwijzing naar mijn jeugd, maar het is nooit echt het (hoofd)onderwerp geweest. Eén van de redenen dat ik het boek geschreven heb, is dat ik anderen die vergelijkbare dingen hebben meegemaakt of er op dit moment mee te maken hebben, wil helpen met het gevecht dat ze leveren en met de angsten die ze moeten overwinnen. De belangrijkste boodschap voor hen is toch: ‘Als je niet praat, bescherm je de dader, niet jezelf.’ Deze theatervoorstelling vind ik een geweldige aanvulling voor deze belangrijke missie!”

Donderdag 24 februari, aanvang 20.15 uur. Een kaartje voor deze avond kost 23,00 euro (incl. consumptie), reserveren kan via www.stichting-cascade.nl. Hier vind je ook de clip van de voorstelling. fotograaf (foto: Annemieke van der Togt)

Beoordeling Muzikale solovoorstelling ‘In het licht’ te zien in Cascade.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.