Wereld Alzheimer Dag

Muziek en bewegen op de Wereld Alzheimer Dag

Zwijndrecht: Dinsdag 21 september was het Wereld Alzheimer Dag. Overal in het land wordt rondom die dag aandacht gevraagd voor dementie. In Zwijndrecht werd deze dag op zaterdag 18 september gevierd. Ongeveer 50 gasten, mensen met dementie en hun mantelzorgers kwamen naar Het Spektakel om te genieten van een gezellige muzikale verwenmiddag.

Na het openingswoord van wethouder Ronald de Meij konden de gasten onder het genot van koffie of thee met een lekker gebakje, luisteren naar het optreden van het Shantykoor Buitengaats. Genieten, meeklappen en lekker meezingen! Ook was er een activiteit die verzorgd werd door onze Zwijndrechtse Mantelzorg Coach Sophia Manté. Op basis van yoga oefeningen vertelde Sophia, hoe om te gaan met spanning in het lichaam. Iedere mantelzorger kent dit gevoel. Samen is er geoefend en konden de aanwezigen ervaren hoe prettig deze oefeningen zijn voor lichaam en geest. Met de tips en adviezen kunnen mensen thuis met de oefeningen doorgaan.

Gezellige middag
Na de pauze was er een tweede optreden van het Shantykoor. Meezingen uit volle borst! Het was een succes! Na het afscheidslied ‘We will meet again’ werd deze gezellig middag afgesloten met een lekker hapje en een drankje. Iedereen kreeg na afloop nog een bonbonnetje mee om thuis nog even na te genieten van deze heerlijke middag! Na dat lange jaar met corona perikelen, genoot iedereen dubbel van deze gezellige middag.

Wereld Alzheimer Dag
Muziek en bewegen op de Wereld Alzheimer Dag

Gespreksgroep voor mantelzorgers mensen met dementie
Heeft u deze middag moeten missen? Of heeft u behoefte aan contacten met andere mantelzorgers? Er bestaat een gespreksgroep voor mantelzorgers voor mensen met dementie. Er is een nieuwe groep gestart iedere vierde woensdag van de maand van 10.15 tot 11.45 uur in de Nederburgh aan de Duivenvoorde. Er is nog plaats!
Informatie en aanmelden bij: Marian Don (welzijnsorganisatie Diverz), 06 17 25 87 48, Duivenvoorde 211a, 3334 EH Zwijndrecht of per mail m.don@diverz.info

Dementievriendelijke samenleving
Wist u dat er op dit moment in Nederland al 290.000 inwoners zijn met de diagnose dementie? De verwachting is, dat er in 2050 meer dan een half miljoen zijn. Naar schatting krijgt 1 op de 5 mensen dementie.

Er zijn op dit moment zo’n 80 verschillende vormen van dementie bekend, maar de meest voorkomende is de ziekte van Alzheimer. In zo’n 75% van de situaties dat er sprake is van dementie, gaat het om de ziekte van Alzheimer waarbij het belangrijkste kenmerk de vergeetachtigheid is.

Zolang dementie niet genezen of voorkomen kan worden, vindt de gemeente Zwijndrecht het belangrijk om te blijven werken aan een dementievriendelijke samenleving. Hierin kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk blijven meedoen, gewoon in de eigen buurt, op hun vereniging of club. En dat is hard nodig want de meeste mensen met dementie wonen gewoon thuis. Een klein beetje hulp kan al een groot verschil maken.

Beoordeling Muziek en bewegen op de Wereld Alzheimer Dag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.