Kinderactiviteit ‘Stampen als een Olifant’ en dansavond ‘Shake it!’ voor senioren in Cascade

Cascade Hendrik-Ido-Ambacht, Met veel enthousiasme organiseert Cascade ook eigen evenementen, vaak in samenwerking met lokale of regionale partners op het gebied van cultuur & maatschappij. Vrijdag 4 november staan er in Cascade leuke activiteiten op het programma voor kinderen en senioren. Cascade & Bibiotheek Aanzet organiseren ‘Stampen als een Olifant’ met fotograaf en kinderboekenmaker Thomas Nondh Jansen.

In ‘Stampen als een Olifant’ staan kijken, fantasie en verwondering voorop. Want Thomas maakt fotoverhalen. Hij leest voor uit zijn kinderboek en de kinderen leren meer over fotografie. Ze krijgen allerlei oude camera’s te zien, handige foto-tips en gaan zelf stampen als echte olifanten. De les sluit af met een praktische opdracht en een groepsportret met een ouderwetse camera. Deze les is geschikt voor kinderen uit het basisonderwijs (groep 3 t/m 6). Vrijdag 4 november, aanvang 16.00 uur. De les duurt ongeveer een uur, een kaartje kost 7,50 euro.

Shake it! is een dansavond speciaal voor senioren. U kunt eerst een uurtje meedoen aan een stijldansworkshop, onder begeleiding van een dansechtpaar. Na de workshop is er vrijdansen. DJ Funkel zorgt voor de extra feestelijke sfeer en brengt u terug in de tijd met herkenbare dansnummers uit de jaren 30 tot 50. Dansen is niet alleen goed voor uw lichaam, maar is ook de ultieme breintraining. Dansen helpt namelijk tegen veroudering. Volgens onderzoek wordt de hippocampus bij senioren versterkt door dansen. De Hippocampus is het gedeelte van de hersenen dat als eerste getroffen wordt door de ziekte van Alzheimer. Daarnaast verbetert dansen ook het evenwicht (meer dan andere fitnessprogramma’s) en de concentratie. Dansen is naast leuk dus ook heel gezond. Minstens zo belangrijk is de gezelligheid en het contact met de andere dansers. Shake it! is een avond vol dansplezier!

Deze activiteit organiseert Cascade in samenwerking met Hi5Ambacht. Vrijdag 4 november, inloop vanaf 19.00 uur. De workshop start om 19.30 uur en het vrijdansen duurt tot 22.30 uur. Kaartjes kosten 12 euro. Meer info en reserveren: www.stichting-cascade.nl

foto Stampen als een Olifant: Anke Bot Fotografie/beeldbewerking Thomas Nondh Jansen

Beoordeling Kinderactiviteit ‘Stampen als een Olifant’ en dansavond ‘Shake it!’ voor senioren in Cascade.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.