Zwijndrecht

Kijk binnen bij de duurzame woning van Durk

ZWIJNDRECHT – Huiseigenaar Durk Fekkes uit Zwijndrecht vertelt op woensdag 20 april om 19:30 uur hoe hij zijn jaren ’70-woning energiezuinig maakte. Tijdens deze thematour vertelt de huiseigenaar over de spouwmuurisolatie, zonnepanelen en hybride warmtepomp.

Inwoners uit gemeente Zwijndrecht zijn van harte welkom om ideeën op te doen en al hun vragen aan Durk te stellen. Inschrijven is gratis en kan via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

“Wij doen mee met de thematours omdat we het belangrijk vinden dat we met elkaar verduurzamen”, vertelt de huiseigenaar. “Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met vrij simpele maatregelen, zoals isoleren. Wij hebben zelf de spouwmuur geïsoleerd en zonnepanelen, een hybride warmtepomp en infraroodpanelen laten installeren. We vertellen graag onze ervaringen aan bezoekers die langs willen komen.”

Gratis inschrijven voor de thematour

In maart en april vinden in heel Nederland thematours plaats. Tijdens de thematours leiden huiseigenaren bezoekers rond in en om hun woning. Ze vertellen enthousiast hoe zij het verduurzamen van hun woning hebben aangepakt. Inwoners zijn van harte welkom om ideeën op te doen. Bekijk het overzicht van alle thematours via de website van de Duurzame Huizen Route.

Duurzame Huizen Route

De thematours zijn een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route: een onafhankelijk platform voor iedereen met interesse in duurzaam wonen en (ver)bouwen. De thematours worden mede mogelijk gemaakt door de 43 gemeenten, waaronder Zwijndrecht, en provincies Fryslân en Zuid-Holland. Zij moedigen inwoners aan om op een laagdrempelige manier kennis te maken met duurzaam wonen.

 

Beoordeling Kijk binnen bij de duurzame woning van Durk.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.